Momentul în care poliţiştii din Botoșani au împuşcat mortal un şofer pe care l-au urmărit 80 de km

Ultima actualizare: 18-12-2020 08:11

O urmărire ca în filme, de zeci de kilometri, s-a sfârșit tragic pentru un șofer.

Bărbatul de 34 de ani, condamnat în trecut pentru trafic de minori, a demarat ca la curse când i-a văzut pe agenți. Individul a trecut și prin câteva baraje ale poliției. În cele din urmă, agenții au tras mai multe focuri de armă, iar un glonț l-a rănit grav pe șofer. Acesta a murit la scurt timp. Finalul urmăririi a fost surprins de o cameră de pe bordul mașinii de poliție.

Pe imagini se vede că șoferul gonește haotic și depășește în grabă toate mașinile care îi apar în față. La un moment dat, bărbatul intră pe contrasens și ajunge în șanț, merge pe pământ câțiva metri și se oprește.

Cursa nebună a început în Popricani, în județul Iași, unde un șofer a văzut că bărbatul de 34 de ani era oprit într-o intersecție și stătea cu capul pe volan. Îngrijorat, acesta a alertat poliția, dar când au ajuns agenți, individul s-a trezit și a luat-o la goană.

Individul a lovit mașinile de poliție
 

Șoferul a trecut prin mai multe localități și cu toate că pe traseu polițiștii au făcut două baricade, acesta nu a putut fi oprit. Ba chiar individul a lovit mașinile de poliție. Urmărirea s-a încheiat după aproximativ 80 de kilometri, în Copălău, județul Botoșani, unde alte patru echipaje de poliție s-au luat după el.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: „Polițiștii din Popricani s-au deplasat în zona indicată și au depistat autoturismul, precum și pe conducătorul auto, care la vederea echipajului de poliție a demarat în trombă. S-a procedat la urmărirea autovehiculului. Întrucât acesta se deplasa spre județul Botoșani, polițiștii au procedat la informarea colegilor din cadrul acestui inspectorat de poliție.”

Delia Neniscu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: „Trei echipaje de poliție au încercat blocarea autoturismului. Nu au reușit acest lucru, motiv pentru care au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical și apoi în plan orizontal spre autoturism.”

Un glonț l-a rănit pe bărbat în spate. Acela a fost momentul în care individul a scăpat mașina de sub control.

Georgiana Lazăr, medic SMURD Botoșani: „Am găsit un conducător auto rămas în autoturism. Am purces la extragerea acestuia în stop-cardio respirator. Prezenta o plagă prin împușcare în regiunea interstratului vertebral treime medie."

Șoferul a fost condamnat pentru trafic de persoane
 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani fac o anchetă și urmează să stabilească dacă polițiștii au procedat conform legii în timpul acțiunii. Agenții din Botoșani aveau și benzi cu cuie în autospeciale, care sunt folosite atunci când este făcută o blocadă în trafic, dar aceștia susțin că nu au avut timp să le folosească. De asemenea, procurorii așteaptă și rezultatele necropsiei, pentru a afla cauza exactă a morții bărbatului. În 2015, șoferul a fost condamnat pentru trafic de persoane. El ducea tinere, inclusiv minore în Germania și le obliga să se prostitueze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO