Ancheta in lant la Cluj, dupa materialul difuzat la Stirile ProTV. Cum au ajuns cadavrele sa fie imbalsamate intr-un garaj

Ultima actualizare: 15-08-2016 07:12

S-au pornit anchete in lant in urma materialului difuzat de Stirile ProTV la Cluj, unde intr-un garaj dintre blocuri angajatii unei firme de pompe funebre imbalsameaza cadavre.

Scenele infioratoare au fost la doar cativa metri de locurile de joaca destinate copiilor si de locuintele oamenilor. Politia s-a autosesizat, iar Directia de Sanatate Publica verifica toate firmele de pompe funebre din oras. 

O echipa de politisti a fost deja in control, insa nu a mai era nimeni acolo, asa ca au fost demarate o serie de verificari. De asemenea, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica din Cluj au anuntat ca vor face controale la toate firmele de pompe funebre, pentru ca acest caz se pare ca nu este singular. Iar firmele care nu respecta legea s-ar putea trezi cu activitatea suspendata.

Si Primaria face verificari si incearca sa afle daca firma de pompe funebre are autorizatie, in caz contrar patronul risca o amenda de pana la 1000 de lei.

Oamenii care locuiesc in jurul garajului din cartierul Manastur, unde se faceau imbalsamari, sunt scandalizati ca autoritatile nu au stiut ce se intampla la cativa metri de locuintele lor.

Directia de Sanatate Publica Cluj a anuntat o serie de controale drastice, lucru care i-a speriat pe patroni.

Toate firmele de pompe funebre sunt verificate acum de autoritati. Unele insa si-au oprit activitatea, chiar si cea care a inchiriat garajul de langa blocuri pentru a imbalsama cadavrele.

Cazul este anchetat si de Inspectoratul Judetean de Politie al Judetului Cluj.

Daca rudele celor decedati vor depune plangeri la politie, proprietarii firmelor de pompe funebre ar putea fi trasi la raspundere pentru profanare de cadavre.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO