Poliţiştii din Alexandria au deschis un dosar penal după ce un bărbat de 68 de ani a murit duminică seară la spitalul din oraş.

Pacientul decedat participase la mitingul de pe 10 august, unde a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza gazelor lacrimogene. 4 zile mai târziu a ajus la spital, cu hemoragie digestivă. După deces, doctorii au anunţat poliţia pentru a face mai multe verificări care vor lămuri în ce condiţii a survenit moartea. Autopsia va avea loc marţi. Între timp, ştirea a ajuns şi în presa internaţională, AP titrând "Anchetă în România asupra decesului unui bărbat rănit în protestele anticorupţie".

Ilie Gîzea a mers pe 10 august în Piaţa Victoriei cu mai mulţi vecini din Târgu Măgurele, judeţul Telorman. În imaginile surprinse de prietenii săi, apare plimbându-se paşnic pe lângă alţi protestatari.

''Pe la ora 5 după-amiază când au început să dea cu gaze ne-am despărţit şi ai lui a început să-i curgă sânge pe nas. A mers la SMURD, dar nu a vrut să stea la spital. După ce s-a întors acasă părea în regulă'', spune un vecin.

Membrii familiei spun că starea bărbatului s-a înrăutăţit brusc în seara zile de 14 august, când l-au dus la spitalul din Turnu Măgurele. Acolo medicii şi-au dat seama că are o hemoragie digestivă şi l-au trasferat la spitalul din Alexandria. Aici l-au internat imediat la terapie intensivă.

Reprezentanţii spitalului judeţean din Alexandria spun că bărbatul era cunoscut cu boli cronice şi a ajuns în stare gravă la spital. După 4 zile de la transferul medical, pacientul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi resuscitat. Prieteni şi familia nu ştiau că Ilie Gîzea suferă de vreo afecţiune cronică.

Nimeni nu s-a pronunţat deocamdată dacă nu cumva gazele de la proteste au avut vreo influenţă în decesul bărbatului. Cert este că în acea seară a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a refuzat să meargă la spital. Doctorii din Alexandria le-au cerut poliţiştilor să investigheze moartea pacientului.

Autopsia bărbatului va avea loc marţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!