Ce spune un criminolog despre cazul femeii incendiate în Giurgiu

Ultima actualizare: 02-11-2020 07:15

La aproape 48 de ore de la descoperirea în Giurgiu a trupului arzând al unei femei, anchetatorii nu au încă informații despre identitatea ei.

Sunt presați de timp, pentru că știu foarte bine că rezolvarea acestui prim pas le deschide calea către ucigaș.

Totuși, un drum la locul faptei dezvăluie că nu au acordat atenție tuturor posibilelor indicii. Pe de altă parte, criminologii cred că între victimă și asasin exista o relație foarte strânsă.

Anchetatorii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din Valea Plopilor şi Ghimpaţi - cele două așezări legate de drumul pe marginea căruia a fost incendiat cadavrul.

Aceștia caută mașina ucigașului: în jurul orei 22:00, acesta a trecut, cel mai probabil, prin una dintre localități cu trupul victimei în portbagaj.

Paul Angelescu, Pro TV: "Cadavrul a fost incendiat pe marginea unui drum naţional pe unde trec multe maşini. S-a întâmplat la câţiva metri de marginea drumului, chiar în şanţ, ceea ce sugerează că cel care a comis crima este posibil să fi fost în grabă şi să fi făcut greşeli. Focul putea fi observat cu uşurinţă de ceilalţi şoferi."

Ceea ce, de altfel, s-a și întâmplat. Nu este exclus ca cei care au oprit lângă foc să se fi ocolit cu ucigașul care părăsise de puțin timp locul faptei. Până în prezent, niciun martor nu a adus informaţii preţioase în acest caz. Și cercetarea criminalistică, făcută la locul faptei, pare să fi fost de mântuială.

Echipa PRO TV care acoperă subiectul a ajuns în zonă pentru a continua documentarea cazului și a făcut o descoperire șocantă.

Paul Angelescu, Pro TV: "Numai la trei paşi de locul unde a fost găsit cadavrul, am găsit un topor îngropat în iarbă".

Imediat după, echipa Pro TV a luat legătura cu procurorul din Giurgiu care se ocupă de ancheta acestei crime.

Paul Angelescu, Pro TV: „Procurorul de la Giurgiu ne-a spus că orice altceva ce se descoperă la locul unde a fost incendiat cadavrul, după ce au plecat ei, se consideră probă plantată. Toporul l-am găsit pentru că am călcat pe ceva tare, pe iarbă, am dat puțin cu piciorul și a ieșit lama la iveală. Era acoperit în totalitate de iarbă, nu există nicio certitudine, nicio dovadă, că ar avea vreo legătură cu cadavrul".

Până în acest moment, se știe doar că victima este o tânără de până în 30 de ani, înaltă de 1 metru şi 65 de centimetri.

Criminologul Dan Antonescu a conturat, pentru Ştirile ProTV, un posibil scenariu al asasinatului.

Dan Antonescu, criminolog: „Autorul făcea parte din anturaj, din cercul de cunoştinţe. Printre acestea se va afla şi autorul, acesta este motivul pentru care el a riscat a doua oară - prima oară transportând cadavrul, a doua oară când l-a incendiat pe timp de noapte. A vrut ca acest cadavru să nu fie identificat, conştient fiind că dacă se descoperă identitatea victimei, se va ajunge foarte repede la el. Nu poţi să găseşti planul perfect într-un timp extrem de scurt”.

Tot expertul în criminologie spune că aflarea identității victimei va duce, în proporție de 75%, la depistarea criminalului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO