Cum a functionat ilegal o platforma online de plata a amenzilor rutiere si pentru rovigneta. Mii de oameni au accesat-o

26-10-2016 13:12

O platforma online de plata a amenzilor rutiere si pentru rovigneta a functionat ilegal si a adus bani in bugetul Consiliului Local Giurgiu.

Este descoperirea pe care politistii Directiei Economice au facut-o cand l-au invitat la audieri pe subprefectul de Giurgiu, Laurentiu Tintea.

Zeci de mii de romani si-au platit amenzile pe aceasta pagina de internet, iar suma stransa nu este mica: peste 2 milioane de lei. Acum, anchetatorii incearca sa afle unde au fost directionati acesti bani.

Laurentiu Tintea este actualul subprefect de Giurgiu. Cand insa era sef al directiei locale de taxe ai impozite, a semnat un protocol cu o firma privata din Cluj.

Ideea ar face invidios orice ministru, o platforma online unde cetateanul isi poate plati amenda rutiera sau cea pentru rovigneta, indiferent de locul in care au fost prinsi de politist in neregula - amendaonline.ro.

Iar pagina de internet a devenit functionala si mii de oameni au accesat-o. Banii transferati de ei au ajuns mai intai in conturile societatii comerciale din Cluj. Aceasta si-a oprit un comision de 5% din fiecare tranzactie si a trimis restul la Directia de Taxe si Impozite din Giurgiu.

Absolut ilegal, sustin politistii, pentru ca platforma nu era autorizata pentru astfel de plati iar banii nu trebuiau sa ajunga la Giurgiu ci la fiecare directie de taxe si impozite din judetul unde soferul fusese amendat.

Aproximativ doua milioane de lei a strans administratorul care si-a oprit 25.000 de euro din amenzi.

Zeci de mii de plati au facut facute in acest fel, iar politistii spun ca oamenii nu trebuie sa isi faca griji. Plata este recunoscuta de autoritati si nimeni nu va trebui sa achite din nou amenda.

Daniel Petru Bratu, IGPR, Directia de investigarea criminalitatii economice: ''In acest mod au fost vatamate drepturile si interesele unitatilor teritoriale administrative corespunzatoare domiciului contravenientilor conform prevederilor in vigoare''

Alaturi de subprefectul Laurentiu Tintea procurorii Parchetului Curtii de Apel i-au chemat la audieri si pe reprezentantii firmei care administreaza platforma, dar si pe actualul director de la directia de taxe si impozite Giurgiu. Politistii trebuie sa afle acum si cum au fost chetuiti banii care au intrat in conturile primariei din Giurgiu.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26