Raftul cu produse vechi. Comerciantii ar putea fi obligati sa reduca preturile la alimentele care expira in 3 zile


Ultimul update: Sambata 08 Februarie 2014 07:01
Data publicarii: Miercuri 05 Februarie 2014 19:18
Categorie: Stiri Sociale

Alimentele care mai au trei zile pana cand expira trebuie sa coste mai putin si sa fie amplasate pe un raft special, astfel incat oamenii sa stie ce cumpara.

Asa suna propunerea unor parlamentari care mai are nevoie de votul Camerei Deputatilor, ca sa intre in vigoare. Clientii sunt interesati de aceasta masura, dar nu si toti comerciantii.

In prezent cei mai multi dintre comercianti tin produsele apropiate de termenul de expirare la un loc cu cele proaspete si doar unii reduc preturile.

Propunerea parlamentarilor cere ca aceste alimente sa fie sortate si vandute separat, cu o informare corecta si la un pret considerabil mai mic.

Asta presupune ca in magazine ar urma sa apara standuri special amenajate pentru produse care mai pot fi consumate timp de 3 zile.

CARTON Initiativa legislativa

In felul acesta, clientii vor sti clar ca alimentele pe care le cumpara de pe astfel de rafturi trebuie sa le manance cat mai repede, pentru ca, in caz contrar, se vor strica.

"Un raft cu asemenea produse, care este foarte mare, spune consumatorului, exact de la intrarea in magazin, care este nivelul de calitate al produselor care se afla in magazin.", a declarat Horia Cristian, deputat PNL, medic de profesie.

In unele magazine exista deja locuri cu produse care mai sunt valabile doua- trei zile.

"Sunt mai ieftine si inca sunt in termenul de valabilitate", a declarat un client al unui supermarket.

Pe de alta parte, reprezentantii marilor lanturi comerciale sustin ca nu pot avea rafturi separate.

Rafturi speciale pentru alimente

"Produsele alimentare sunt diverse, cu temperaturi diferite de pastrare. Carnea la o anumita temperatura, ouale, untul, la alte, si nu putem face zece rafturi cu zece articole diferite", a declarat telefonic reprezentantul unui lant de magazine.

Propunerea a trecut de Senat, are girul Guvernului dar, pentru a intra in vigoare, trebuie sa fie votata si de Camera Deputatilor.

Consumul la nivel national isi revine.
Doi minori, de doar 12 si 13 ani, suspecti de furturi
Specialistii din sanatate cer reducerea nivelului de zahar din mancaruri si bauturi
FULLSCREEN
Raftul cu produse vechi. Comerciantii ar putea fi obligati sa reduca preturile la alimentele care expira in 3 zile
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO