Alerta intr-un oras din Romania, dupa moartea unui tanar purtator de HIV. Cel putin 38 de tinere sunt suspecte

Ultimul update: Joi 23 Octombrie 2014 00:08
Data publicarii: Luni 20 Octombrie 2014 19:18
Categorie: Actualitate

Autoritatile sanitare din Romania au aflat ca un tanar, purtator de HIV, a intretinut relatii sexuale neprotejate cu mai multe femei. Baiatul a murit acum 4 zile si surse medicale vorbesc despre un cerc de suspecti format din 38 de persoane.

Tanarul din orasul Segarcea, din Dolj, era infectat cu virusul HIV de la 3 ani si se afla in evidenta medicilor. Pe lista femeilor cu care barbatul a intretinut relatii sexuale neprotejate se afla si iubita tanarului.

Deocamdata, oficialii se feresc sa faca declaratii. Unii cunoscuti ai tanarului in varsta de 24 de ani stiau ca este purtator al virusului HIV. Altii insa nu, dovada ca imediat ce au aflat ca a murit au mers panicati la spital. Medicii ar fi aflat ca unele tinere au intretinut relatii sexuale neprotejate.

Citeste si: Povestea primului barbat din istorie vindecat de HIV/SIDA

"S-a creat o stare de alerta in comunitate dupa decesul acestui tanar, tinerii sunt cei panicati, vina principala o poarta mama care atunci cand l-a vazut ca aduce fete acasa ar fi trebuit sa le spune de suferinta fiului", spune primarul din Segarcea.

Seringa revolutionara care opreste sangerarea unei impuscaturi, in doar 15 secunde

"Am auzit ca a murit de infarct", spune o vecina.

Surse medicale vorbesc despre un numar de 38 de persoane care au avut contact direct cu tanarul sau cu femeile cu care a intretinut el relatii sexuale.

"Au venit patru cinci tineri pentru a si face analizele dar rezultatul a fost negativ, au mai venit si altii sa se intereseze, dar cred ca au fost la Craiova. Inca zece au venit sa se intereseze de analizele de HIV", povesteste directorul spitalului din Segarcea.

“Eu am avertizat, dar din momentul in care s-a zis sa nu mai zic nimic, nu am am zis nimic. Eu nu sunt surprins, pentru ca el frecventa mult femeile”, a declarat Cornel Stanciu, medicul de familie al tanarului.

La randul sau, primarul orasului, Nicolae Popa, spune ca tanarul era infectat cu HIV de la trei ani si jumatate si ca ”intreaga comunitate este stupefiata”.

“E o situatie delicata acum, ca s-a aflat ca acest tanar care a murit si care se pare ca era purtator de HIV a avut relatii sexual cu mai multe fete si ar fi avut colegi care sunt acum poate intr-o situatie ca el. Totul este confidential, insa, noi nu stim care este situatia. Eu cred ca de vina este familia, pentru ca familia stia ca acest virus il are de la trei ani si jumatate. Cand veneau pe la el prieteni, ar fi trebuit sa explice ca baiatul este purtator de o boala si ar fi de evitat anumite lucruri. Intreaga comunitatea este stupefiata”, a afirmat primarul din Segarcea.

El a spus ca dupa moartea tanarului primaria a contactat mai multi medici din oras, care au organizat intalniri cu elevii, explicandu-le pericolul transmiterii virusului HIV prin relatii sexuale neprotejate.

”Dupa moartea lui, acum cateva zile, si la bibiloteca si la Casa de Cultura s-au facut niste discutii cu elevii de scoli generale si primare si de liceu, despre SIDA si virusul HIV, a mai spus primarul.

Potrivit autoritatilor locale, in ultimele zile, dupa ce au aflat ca tanarul decedat era infectat cu HIV, cateva zeci de tineri din oras au mers la diverse laboratoare medicale pentru a-si face analize. Pacientii care fac testele HIV beneficieaza de confidentialitatea medic-pacient, ca si persoanele care sunt purtatoare ale acestui virus. Deocamdata autoritatile nu fac public numele lui, invocand confidentialitatea pacientului. Virusul HIV se transmite, in special, prin sange si contacte sexuale neprotejate.

Seringa dependentilor de heroina, principala cale de transmitere a HIV. Prevenirea raspandirii infectiilor este esentiala

Seringa dependentilor de heroina, principala cale de transmitere a HIV. Prevenirea raspandirii infectiilor este esentiala

accident tancabesti

Accident grav în Ilfov: 7 persoane, printre care şi 2 copii, sunt rănite

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Fetiță aspirată de pompa de reciclare a apei dintr-o piscină

Motivul pentru care șoferii care s-au șicanat pe Valea Oltului nu pot fi sancționați

Aglomerație la un târg de joburi pentru ștampila de șomaj. Foști deținuți, cei mai interesați de un loc de muncă

Situaţie alarmantă în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Specia pe cale de dispariție

Fenomene stranii în garsoniera în care au fost găsite oase umane. Ce ar fi pățit proprietarul într-o noapte

Iohannis Dragnea

Mutarea ambasadei României la Ierusalim. Care pot fi consecinţele pentru țara noastră

Viorica Dăncilă, la "Simfonia lalelelor”. Fetiță de 3 ani, pusă să facă acrobații

Pompierii din Capitală au participat la un exercițiu. Sfaturile care pot salva vieți

Florin Buliga, bărbatul care și-a ucis soția și copiii, rămâne în spatele gratiilor

Bombă din Al Doilea Război Mondial, detonată pe câmp, în Galați. Descoperirea a fost făcută de un sătean

Zeci de muncitori au împrăștiat substanțe împotriva țânțarilor, în Capitală