Alerta intr-un oras din Romania, dupa moartea unui tanar purtator de HIV. Cel putin 38 de tinere sunt suspecte

Ultima actualizare: 23-10-2014 00:08

Autoritatile sanitare din Romania au aflat ca un tanar, purtator de HIV, a intretinut relatii sexuale neprotejate cu mai multe femei. Baiatul a murit acum 4 zile si surse medicale vorbesc despre un cerc de suspecti format din 38 de persoane.

Tanarul din orasul Segarcea, din Dolj, era infectat cu virusul HIV de la 3 ani si se afla in evidenta medicilor. Pe lista femeilor cu care barbatul a intretinut relatii sexuale neprotejate se afla si iubita tanarului.

Deocamdata, oficialii se feresc sa faca declaratii. Unii cunoscuti ai tanarului in varsta de 24 de ani stiau ca este purtator al virusului HIV. Altii insa nu, dovada ca imediat ce au aflat ca a murit au mers panicati la spital. Medicii ar fi aflat ca unele tinere au intretinut relatii sexuale neprotejate.

Citeste si: Povestea primului barbat din istorie vindecat de HIV/SIDA

"S-a creat o stare de alerta in comunitate dupa decesul acestui tanar, tinerii sunt cei panicati, vina principala o poarta mama care atunci cand l-a vazut ca aduce fete acasa ar fi trebuit sa le spune de suferinta fiului", spune primarul din Segarcea.

"Am auzit ca a murit de infarct", spune o vecina.

Surse medicale vorbesc despre un numar de 38 de persoane care au avut contact direct cu tanarul sau cu femeile cu care a intretinut el relatii sexuale.

"Au venit patru cinci tineri pentru a si face analizele dar rezultatul a fost negativ, au mai venit si altii sa se intereseze, dar cred ca au fost la Craiova. Inca zece au venit sa se intereseze de analizele de HIV", povesteste directorul spitalului din Segarcea.

“Eu am avertizat, dar din momentul in care s-a zis sa nu mai zic nimic, nu am am zis nimic. Eu nu sunt surprins, pentru ca el frecventa mult femeile”, a declarat Cornel Stanciu, medicul de familie al tanarului.

La randul sau, primarul orasului, Nicolae Popa, spune ca tanarul era infectat cu HIV de la trei ani si jumatate si ca ”intreaga comunitate este stupefiata”.

“E o situatie delicata acum, ca s-a aflat ca acest tanar care a murit si care se pare ca era purtator de HIV a avut relatii sexual cu mai multe fete si ar fi avut colegi care sunt acum poate intr-o situatie ca el. Totul este confidential, insa, noi nu stim care este situatia. Eu cred ca de vina este familia, pentru ca familia stia ca acest virus il are de la trei ani si jumatate. Cand veneau pe la el prieteni, ar fi trebuit sa explice ca baiatul este purtator de o boala si ar fi de evitat anumite lucruri. Intreaga comunitatea este stupefiata”, a afirmat primarul din Segarcea.

El a spus ca dupa moartea tanarului primaria a contactat mai multi medici din oras, care au organizat intalniri cu elevii, explicandu-le pericolul transmiterii virusului HIV prin relatii sexuale neprotejate.

”Dupa moartea lui, acum cateva zile, si la bibiloteca si la Casa de Cultura s-au facut niste discutii cu elevii de scoli generale si primare si de liceu, despre SIDA si virusul HIV, a mai spus primarul.

Potrivit autoritatilor locale, in ultimele zile, dupa ce au aflat ca tanarul decedat era infectat cu HIV, cateva zeci de tineri din oras au mers la diverse laboratoare medicale pentru a-si face analize. Pacientii care fac testele HIV beneficieaza de confidentialitatea medic-pacient, ca si persoanele care sunt purtatoare ale acestui virus. Deocamdata autoritatile nu fac public numele lui, invocand confidentialitatea pacientului. Virusul HIV se transmite, in special, prin sange si contacte sexuale neprotejate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!