Afecțiunile abdominale ale copiilor. Când ar trebui să se alarmeze părinții
Bolile inflamatorii intestinale sunt afecțiuni de natură imună ale căror cauze nu se cunosc. Tratamentele nu le vindecă, ci doar ameliorează simptomatologia. Iar medicii spun că sunt tot mai des întâlnite la copii.
Moștenirea genetică și problemele la nivelul sistemului imunitar sunt însă asociate cu declanșarea acestor probleme de sănătate.
Concret, sistemul imun al unei persoane declanșează un proces inflamator fără a există un motiv în acest sens - adică o bacterie contra căreia să lupte - și atacă celulele sănătoase ale organismului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Iulia Țincu, medic specialist gastroenterologie pediatrică: ''Se pare că modificarea stilului de viață, prin așa-zisa westernalizare a felului în care recunoaștem particulele străine și reușim să ne apărăm, modifică felul în care miocrobita intestinală este cultivată, îmbogățită și maturizată și într-un final se naște un proces inflamator cronic la nivelul peretelui intestinal, asta înseamnă că există o distructie a țesutului normal. Discutăm de pacienți care pierd în greutate, care au diareee cronică, marcată de emisia de sânge, devin anemici, cu o multitudine de alte semne și simptome la niovelul întregului organism''.
Informații despre afecțiunile abdominale ale copiilor și când ar trebui să se alarmeze părinții, aflați pe știrileprotv.ro din emisiunea ''Doctor de bine'', prezentată de Liliana Curea.