Aeroportul din Otopeni, aglomerat înainte de Crăciun ca în mijlocul verii

Dată publicare: 21-12-2018 18:12
Dată actualizare: 21-12-2018 19:41


Principala poarta aeriană a ţării, aeroportul din Otopeni, a fost vineri neîncăpător pentru zecile de mii de români care şi-au aşteptat rudele.

Este vorba de cei plecaţi la muncă în Uniunea Europeană şi care se întorc de sărbători acasă, la familie. Înainte de Crăciun este aglomerat ca în perioada de vârf a verii, doar că atunci sunt şi foarte multe curse charter, arată cifrele oficiale. De altfel, parcarea aeroportului a fost neîncăpătoare, iar coada de maşini uriaşă.

Pe străzile din faţa aeroportului s-a circulat foarte greu. Au fost atât de multe maşini, încât nu au încăput în parcare.

Pentru că românii vin în valuri acum, de sărbători, parcarea din faţa aeroportului din Otopeni este plină, în special la ora prânzului. Aşa că autorităţile aeroportuare au organizat un adevărat punct de întâlnire în fața parcării unde şoferii care îşi aşteaptă rudele pot opri pentru perioade foarte scurte.

Zilnic sunt cel puţin 50.000 de români care vin pe aeroport să-i întâmpine pe cei dragi.

Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi Bucureşti: "Este vorba de aceste zile inaine de Crăciun, când traficul a crescut foarte mult, astfel încât am ajuns la valorile de trafic de vârf ale verii."

Dacă vara sunt foarte multe curse charter cu pasageri care pleacă în concedii, de Crăciun avioanele sunt pline cu români care revin acasă din Europa.

Un nou vârf al aglomerării este aşteptat pe 3 ianuarie, când cei veniţi acasă vor pleca spre ţările în care s-au stabilit. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO