Adrian Vasilescu: „Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea”

Ultima actualizare: 16-06-2020 12:54
Adrian Vasilescu

Consilier de strategie al guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a reacționat, marți, după ce CNSAS a stabilit că Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea, conform Libertatea.

„Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea. Această poziție este susținută de trei documente ale CNSAS prin care confirmă că nu a colaborat cu Securitatea”, a declarat Adrian Vasilescu pentru sursa citată.

Acesta a precizat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avut de la CNSAS, pe baza unei analize, o decizie de necolaborare.

”E o adeverință la dosar, mai are încă una în 2002 și încă una după 2002 prin care CNSAS confirmă sau admite că nu a fost colaborator al fostei Securități”, a explicat Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a adăugat că a existat o cerere adresată către CNSAS de un cetățean al țării, cu drept constituțional de petiție, care a cerut să se reanalizeze calitatea de colaborator sau necolaborator al Securității cetățeanului Mugur Isărescu.

„Domnul Isărescu nu a cerut niciodată o hârtie care să arate că nu a colaborat cu Securitatea”, a adăugat Adrian Vasilescu.

Colegiul CNSAS a aprobat, săptămâna trecută, nota în care Mugur Isărescu este considerat colaborator al fostei Securităţi.

Conform procedurii, CNSAS va sesiza Curtea de Apel Bucureşti pentru a confirma sau să infirma verdictul Colegiului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO