Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar. Planul pas cu pas pus în aplicare de patru bărbați și o femeie

Adrian Kreiner

O conferință de presă privind noi detalii din ancheta asupra cazului uciderii omului de afaceri din Sibiu a fost organizată, joi, de către șeful IPJ Sibiu și de către șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sibiu.

Polițiștii au explicat cum a decurs toată operațiunea de jefuire și ucidere a lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu.

Pe data de 04.11.2023, cei cinci suspecți (patru bărbați și o femeie) au plecat din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș, cu două mașini aparținând a doi dintre suspecți. Unul dintre autoturisme a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, reprezentând o mașină de rezerva pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu fi intrat în orașul Sibiu, acolo unde au ajuns cu celălalt autoturism condus de către unul dintre suspecți. Acesta nu a participat la săvârșirea faptei.

Ulterior, cu toții au ajuns în parcarea Promenada Mall Șelimbăr, în jurul orei 17:30. Trei dintre ei au făcut câteva cumpărături, în timp ce ceilalți doi au așteptat în mașină. În jurul orei 18:00, au mers cu toții pe strada Doamna Stanca, unde suspecta închiriase un apartament pentru trei nopți. După ce a preluat apartamentul de la proprietar, suspecta și șoferul au plecat din Sibiu cu mașina cu care veniseră. Ceilalți trei suspecți au rămas acolo până în jurul orei 00:00 ale zilei de 5 noiembrie. Atunci au plecat spre strada Moldoveanu, unde locuia Adrian Kreiner.

Citește și
mașina ambulanță ro
Un copil de 13 ani din Sibiu s-a sinucis. A fost găsit spânzurat
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

După aproximativ 30 de minute, cei trei suspecți au sărit gardul unei locuințe goale, situată vizavi de locuința omului de afaceri, apoi au urcat în podul casei, pe o scară laterală. Din acel moment și până în noaptea de 6 noiembrie, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp, având și perioade în care au mers să facă anumite cumpărături.

Pe 6 noiembrie dimineața, în jurul orei 02:20, suspecții au plecat din podul casei și au sărit gardul casei victimei. Doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au reușit să pătrundă în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă pentru a supraveghea ce se întâmplă în exterior.

În continuare, ceilalți doi au deșurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastră de la garajul locuinței și au pătruns în garaj, în jurul orei 02:38. De acolo, suspecții au intrat direct în casă, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.

Adrian Kreiner a fost legat de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a membrelor să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul „legăturii de tip Arbatachar”.

Acesta este un mod de legare în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare.

După comiterea faptei, la plecarea din locuință, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapea.

Aceștia au fost, însă, susprinși de fiica omului de afaceri, aflată la etajul al doilea al locuinței. Sub amenințarea unui pistol, suspecții au forțat-o pe tânără, vorbindu-i în limba engleză, să le arate locul în care tatăl ei ascunde banii.

După ce le-a dat banii pe care îi avea în portofel, adica 40 de euro și aproximativ 100 de lei, ea a fost amenințată cu pistolul de către unul dintre atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În tot acest timp, celălalt suspect a observat în interiorul unui dressing mai multe ceasuri de valoare, pe care le-a luat și le-a introdus într-o geantă. Cei doi au părăsit locuința și curtea în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului.

La ora 03:01, concubina victimei a anunțat poliția cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul victimei. Polița a ajuns la locul faptei într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

După comiterea faptei, suspecții s-au întors în data de 06.11.2023, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare, suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara.

În plus, poliția a mai transmis că cei trei au luat 16 ceasuri, nu și alte bijuterii sau bani.

Articol recomandat de sport.ro
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Citește și...
Suspectul prins în cazul crimei din Sibiu, fost boxer, nu recunoaște acuzațiile. Ceilalți doi indivizi ar fi fugit din țară
Suspectul prins în cazul crimei din Sibiu, fost boxer, nu recunoaște acuzațiile. Ceilalți doi indivizi ar fi fugit din țară

La aproape două săptămâni după ce omul de afaceri Adrian Kreiner a fost jefuit și ucis în locuința sa din Sibiu, unul dintre suspecți, un bărbat de 31 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore.

Un copil de 13 ani din Sibiu s-a sinucis. A fost găsit spânzurat
Un copil de 13 ani din Sibiu s-a sinucis. A fost găsit spânzurat

Un băiat de 13 ani s-a spânzurat în baia locuinței sale, în Sibiu. Copilul a fost găsit de părinți. Două echipaje SMURD și Serviciul de Ambulanță au încercat să-l resusciteze, dar în zadar, scrie Agerpres.  

Recomandări
Ce urmează după alegerile europarlamentare. Diferența dintre Parlamentul European, Consiliul European şi Comisia Europeană
Ce urmează după alegerile europarlamentare. Diferența dintre Parlamentul European, Consiliul European şi Comisia Europeană

În zilele de după alegerile europarlamentare, autorităţile naţionale ale statelor membre transmit Parlamentului European numele deputaţilor europeni aleşi, după ce verifică dacă aceştia nu deţin mandate sau nu ocupă funcţii incompatibile.

Aurora boreală, văzută din România. Spectacolul de pe cer a fost cauzat de furtuna geomagnetică. GALERIE FOTO
Aurora boreală, văzută din România. Spectacolul de pe cer a fost cauzat de furtuna geomagnetică. GALERIE FOTO

O furtună geomagnetică severă, cea mai puternică din ultimii 18 ani, a făcut spectacol pe cer vineri noapte. O auroră boreală a fost vizibilă din emisfera nordică a planetei, inclusiv din zonele străine de acest fenomen.

Afaceri cu steroizi de peste 2 milioane de euro, descoperite de DIICOT. Fabrica în care se procesa marfa din India și China
Afaceri cu steroizi de peste 2 milioane de euro, descoperite de DIICOT. Fabrica în care se procesa marfa din India și China

12 persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, după perchezițiile la fabrica ilegală de steroizi din Argeș.