Actrita Tatiana Ieckel a murit. Prima sotie a lui Florin Piersic si mama lui Florin Piersic jr. avea 84 de ani

Ultima actualizare: 17-05-2017 07:03

Tatiana Iekel, actrita a Teatrului Mic, unde a jucat peste 70 de roluri, a murit la varsta de 84 de ani si a fost inmormantata sambata, relateaza News.ro.

Nascuta la Iasi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana Iekel a fost repartizata la Teatrul Mic imediat dupa ce a terminat Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale. ”Aici a jucat fara intrerupere, cu mare dragoste si un talent inegalabil, pana la varsta pensionarii”, a transmis institutia intr-un comunicat.

”Sa joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patima fara sfarsit ... Teatrul Mic”, marturisea Tatiana Iekel in volumul ”Teatrul Mic. 50 de ani”, aparut in 2013.

”Zboara cocorii”, de Victor Rozov (1958), in regia lui Mihai Raicu, este primul spectacol in care a fost distribuita intr-un rol principal (Veronica Bogdanova), unde a jucat alaturi de Iurie Darie si Ion Gheorghiu. A facut parte din delegatia Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova in rolul principal.

Pe scena Teatrului Mic si Foarte Mic a jucat in peste 70 de roluri, pline de substanta si apreciate de publicul romanesc. Ultimul personaj pe care l-a interpretat la Teatrul Mic a fost Evelyn Thomas, in spectacolul ”Cum gandeste Amy”, regizat de Catalina Buzoianu (2005).

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina in filmul ”Sieranevada” (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare in acest an la Premiile Gopo la categoria ”cea mai buna actrita in rol secundar”.

Tatiana Iekel a fost casatorita cu Florin Piersic intre anii 1962 - 1974 si este mama actorului si regizorului Florin Piersic Jr.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO