Accidentul de autocar de la Pasajul Unirii este al șaptelea de la redeschidere. Cronologia incidentelor GALERIE FOTO
Un autocar cu turiști greci a rămas blocat, vineri 23 decembrie, la intrarea în Pasajul Unirii din centrul Bucureștiului, iar cel puțin o persoană a decedat. Este al șaptelea accident de acest fel, de la redeschiderea pasajului în luna septembrie.
Pasajul Unirii a intrat în reabilitare în vara acestui an, iar după 77 de zile de lucrări, a fost redeschis circulației pe 3 septembrie.
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, declara atunci că Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară.
Alegeri 2024
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
Imediat după inaugurare au început și incidentele legate de mașinile care depășesc înălțimea recomandată.
Cronologia incidentelor din Pasajul Unirii
În primele zile două autocare cu o înălțime de peste 3,5m au rămas blocate. Apoi, pe 8 septembrie, un TIR condus de un cetățean turc a rămas înțepenit la intrarea în pasaj.
Bărbatul a fost amendat pentru că nu a respectat indicatorul privind limita de înălțime de 3,5 metri. Camionul care a rupt poarta metalică montată la intrarea în pasaj avea o înălțime de 4,2 metri.
Două zile mai târziu, pe 10 septembrie, al patrulea incident s-a produs după ce un autocar care efectua o cursă specială, la bordul căruia se aflau 26 de copii, a rămas blocat în limitatorul de înălțime la Pasajul Unirii, din Capitală.
Autocarul cu numere de Buzău a rămas blocat în aparatul de aer condiționat. Din fericire, nu a fost nicio victimă.
Aproximativ două săptămâni mai târziu, pe 21 septembrie, un camion a rămas blocat în interiorul pasajului, la 150 de metri de la intrare.
Șoferul a susținut că nu a văzut limitatorul de înălțime. Polițiștii spun că depășea cu aproximativ 30 de centimetri limita maximă admisă de trei metri și jumătate.
Bărbatul a fost amendat cu 2.610 lei și va suporta și pagubele.
Traficul a fost restricționat aproape două ore până când șoferul a redus presiunea din roți astfel încât vehiculul de mari dimensiuni să poată ieși la suprafață.
După încă o lună, pe 20 octombrie, un nou autocar a rămas blocat la intrare, deoarece șoferul nu a respectat limita de înălțime. Era al șaselea incident de acest fel.
Autocarul a fost scos de sub poarta metalică, fără pagube majore. Șoferul a fost amendat, cu toate că le-ar fi explicat polițiștilor că a fost indus în eroare de indicatorul de viteză. Semnul pe care scrie 40 este lângă cel cu limită de înălțime admisă, de 3,5 metri.