Accident naval pe Dunare: o nava cu 300 de pasageri a fost lovita de un cargou. De frica, oamenii au vrut sa se arunce in apa

Ultima actualizare: 18-12-2014 07:05
accident naval

Un teribil accident naval care a avut loc pe Dunare, luni la pranz, se putea transforma intr-o tragedie.

Aproape trei sute de oameni au fost in pericol de moarte cand nava "Banat", cu care mergeau la Sulina, a fost lovita de un cargou sub pavilion tanzanian. Vasul romanesc de pasageri a fost grav avariat, insa toti calatorii sunt teferi.

Accidentul s-a produs in dreptul localitatii Partizani. Nava de pasageri se indrepta spre Sulina cu aproape trei sute de oameni si cateva tone de marfa. Avea radarele in functiune si circula regulamentar cand a fost izbita de vasul sub pavilion tanzanian.

"Ne-am speriat, toata lumea a intrat in panica, am casut pe jos, mese daramate, m-am gandit la nava de pasageri Mogosoaia, care s-a intamplat in 1989. Ma gandeam doar la copii mei, la nepotii mei, apa este foarte rece, ma gandeam numai sa nu se scufunde nava.", povesteste o batrana care se afla la bord.

Unii pasageri, de teama ca nava se va scufunda, au vrut sa se arunce in Dunare: "A fost panica pe vapor imadiat dupa izbitura, era lume care voia sa sara, ne-am dus repede si i-am calmat sa stea linistiti."

Nava de pasageri "Banat" a fost avariata pe partea dreapta, la comanda. Dupa aproape doua ore si-a putut continua drumul spre Sulina, cu tot cu pasageri.

In momentul impactului, geamurile navei de pasageri s-au facut tandari.

Cargoul sub pavilion tanzanian care a provocat coliziunea a fost si el avariat. Cazul este anchetat de Capitania Zonala Tulcea, dar si de politisti. Surse din ancheta spun ca de vina ar fi vasul maritim strain care a efectuat manvre riscante in afara canalului navigabil, pe unde trebuia sa circule. Pagubele vor fi suportate, cel mai probabil, de armatorul navei tanzaniene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO