Un autoturism a derapat și a intrat într-un autobuz, în județul Sibiu. Două femei au murit. Momentul a fost filmat

Ultima actualizare: 30-11-2021 17:36

Două femei au murit, iar alți doi oameni sunt răniți, în urma unui grav accident petrecut în marți dimineață în județul Sibiu, la ieșirea din localitatea Rășinari.

Cele patru victime lucrau la o pensiune din zonă și se duceau la muncă. Mașina în care se aflau a ajuns pe contrasens și s-a lovit frontal de un autobuz care venea din stațiunea Păltiniș.

Autoturismul implicat în accident era condus de un bărbat de 68 de ani, cu o experiență de mai bine 30 de ani la volan.

Șoferul luase în mașină trei colege, femeile munceau, alături de el, la o pensiune aflată în apropiere. Ningea, iar șoseaua era acoperită cu zăpadă udă, deși fusese curățată marți dimineață.

În imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere se vede cum mașina ajunge pe contrasens, se ciocnește de autobuz și este proiectată pe marginea drumului. Partea din față a autoturismului este pur și simplu spulberată.

Șoferul autobuzului: A venit diect în mine.

Reporter: Nu ați putut să-l evitați?

Șoferul autobuzului: Ce să mai evit, că na, ... direct!

Scridon Genu, purtător de cuvânt Ambulanta Sibiu: „Forțele ISU implicate au descarcerat patru victime. Din păcate, două femei au fost declarate decedate în ciuda eforturilor echipajelor SMURD și SAJ”.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul. Drumul este drept, acolo unde s-a întâmplat nenorocirea, și e posibil că șoferul autoturismului să fi avut viteză și să fi apăsat pe frâna când a văzut autobuzul. În asemenea cazuri, mașina derapează.

Șofer: „Din cauza ​curenților care vin de la râu, e posibil să se lase pojghița de gheață. Sau să fie ud.”

Probabil că șoferul a apăsat frâna când s-a apropiat de autobuzul ce venea din sens opus, iar mașina sa a derapat și a ajuns pe contrasens. Toți cei patru ocupanți ai vehiculului au rămas încarcerați. La sosirea echipajelor de urgență, una dintre femei, în vârstă de 47 de ani, murise. O alta, de 37 de ani, de origine pakistaneză, se află în stop cardio-respirator, iar medicii nu au reușit să o resusciteze.

Ceilalți doi răniți au fost duși la spital, iar pasagerii autobuzului nu au pățit nimic. Polițiștii fac acum cercetări pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO