A început procesul Rominei Rotariu, educatoarea acuzată că a băgat un copil în spital


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 17:54
Data publicarii: Miercuri 20 Februarie 2019 17:40
Categorie: Stiri actuale

Procesul Rominei Rotariu, educatoarea acuzată că a lovit un copil la creşa tatălui ei, fostul fotbalist Iosif Rotariu, a început miercuri cu o amânare.

Judecătorul a solicitat că întreg procesul să se desfăşoare cu uşile închise şi a cerut documente suplimentare din care să rezulte forma juridică prin care funcţiona creşa. La ieşirea din sala de judecată, femeia nu a dorit să comenteze acuzaţiile.

Surse din anchetă susţin că Română Rotariu, dar şi colega ei care a asistat la toate ororile, au declarat în fața procurorilor ca o singură dată a agresat un copil.

Declaraţiile au fost contrazise, însă, de imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Din înregistrări reiese că în decurs de o săptămână, femeia a agresat trei copii, iar pe băieţelul care a ajuns la spital l-a bătut de mai multe ori. Miercuri, educatoarea a ajuns în faţa judecătorului, dar şi fata în faţă cu părinţii.

Tatăl copilului: „Când o văd, văd aceleaşi imagini, cu al mic când o trânteşte, cum îl bruschează. Nu s-a gândit niciodată, când a dat cu el, ce poate întâmpla copilului.”

Judecătorul a decis o amânare, întrucât a solicitat documente suplimentare şi a cerut ca procesul să se desfăşoare cu uşile închise, întrucât sunt minori implicaţi în acest caz.

Alva Victoria Roșul, avocat: „A avut cumva momentele procesuale până la această dată când ar fi putut să meargă pe o recunoaştere. Ea se consideră nevinovată. Instanţa vrea să se lămurească cu privire la statutul juridic al angajatorului, întrucât nu se poate stabili dacă este o persoană juridică ca şi SRL sau ONG.”

Copilul a stat 13 zile în spital, cu fractura de femur şi are nevoie de o lungă perioadă de recuperare.

Mama copilului: „Din punct de vedere psihic, cel mic nu e bine. Facem terapie cu el, încă nu acceptă în jurul lui adulţi, nu acceptă să se joace cu copiii, nici măcar să se integreze într-o colectivitate mai mică, gen copiii din faţa blocului.”

Romina Rotariu este fata fostului fortbalist Iosif Rotariu, cel care era şi proprietarul creşei. Soţii Rotariu au adoptat o fată şi un băiat, ambii cu probleme grave de sănătate. Pentru tratamentul lor au făcut mari sacrificii.

În vară, atunci când s-a produs incidentul, tatăl a declarat că fiica lui a suferit o criză de diabet şi nu a mai ştiut ce face. Miercuri, educatoarea a transmis prin avocat ca nu doreşte să ofere un punct de vedere, pentru a nu influenţa procesul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
A început procesul Rominei Rotariu, educatoarea acuzată că a băgat un copil în spital
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO