9 mormoni din SUA au fost uciși din greșeală într-un atac armat în Mexic. Filmul tragediei

Ultima actualizare: 06-11-2019 14:17

Nouă cetăţeni americani, trei femei şi şase copii, dintr-o comunitate mormonă, au fost ucişi într-un atac armat în Mexic.

Sunt victimele cartelurilor drogului, spun autorităţile. Însă anchetatorii presupun că toţi aceşti oameni - care nu aveau nimic de-a face cu traficanţii, au fost omorâţi ... din greşeală. Atacatorii le-ar fi confundat identitatea! Deocamdată poliția mexicană a arestat un suspect.

Victimele erau membri ai unei familii extinse, dintr-o comunitate mormonă, cu rădăcini în Statele Unite - dar stabilită în Mexic acum câteva decenii. Aveau dubla cetăţenie americană şi mexicană.

Un grup de trei mame şi cei 14 copii ai lor porniseră, într-un convoi de maşini, din localitatea Bavispe, în statul Sonora spre statul vecin Chihuahua. Unii plecaseră spre o nuntă, alţii mergeau mai departe, spre Arizona, spun rudele din America. S-au hotărât să călătorească împreună din raţiuni de securitate. Însă, tocmai acest mod de deplasare le-a fost fatal...

Confundând probabil identitatea celor aflaţi în maşini, un grup de indivizi înarmaţi au atacat convoiul. 9 oameni au fost ucişi.

Un vehicul carbonizat a fost găsit ulterior pe marginea drumului, cu rămăşiţele unora dintre victime. Alţi membri ai familiei au fost împuşcaţi, se pare, când încercau să fugă. Dar, unii dintre copii au reuşit să scape şi au cerut ajutor. Alţii au fost cumva ascunşi de mamele lor, înainte ca femeile să fie ucise.

Statul Sonora din nordul Mexicului este disputat de două carteluri rivale ale drogurilor, unul dintre acestea fiind legat de infamul cartel Sinaloa, al lui El Chapo, în prezent aflat într-o închisoare americană.

Într-un mesaj pe Twitter, preşedintele Trump a descris victimele ca un grup de membri ai unei "familii minunate şi prieteni", "prinşi între două vicioase carteluri ale drogurilor, care au tras unii asupra celorlati".

Preşedintele Donald Trump a spus că ar fi timpul ca Mexicul să pornească un război cu cartelurile drogurilor, oferind asistența Statelor Unite. Dar președintele Mexicului a răspuns afirmând că apreciază oferta de ajutor, dar este o luptă pe care Mexicul trebuie să o poarte și să o câștige, Mexicul poartă responsabilitatea pentru aceste victime și trebuie să le facă dreptate. Însă mulți aici, în Mexic, se întreabă dacă președintele mexican chiar este capabil să poarte această responsabilitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO