55 porci, sacrificați într-o localitate din Arad. Ce a făcut proprietarul


Ultimul update: Duminica 27 Ianuarie 2019 18:35
Data publicarii: Duminica 27 Ianuarie 2019 18:32
Categorie: Stiri actuale
porci

55 de porci dintr-o gospodărie din Arad au fost sacrificate, duminică, de autorități, din cauza unei suspiciuni de pestă porcină. Proprietarul a vândul ilegal mai multe animale în Timiș, iar acestea au început să moară.

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, Viorel Agud, a declarat pentru Agerpres că autorităţile au verificat gospodăria unui bărbat din municipiu după ce acesta vânduse ilegal porci în judeţul Timiş iar acolo animalele au început să moară, existând suspiciunea că erau infectate cu pestă africană.

„Rezultatul analizelor de laborator în cazul porcilor vânduţi ilegal şi care au murit nu au sosit, dar între timp s-a luat măsura sacrificării celorlalte animale aflate în gospodăria din municipiul Arad, pentru a se evita o eventuală răspândire a bolii", a declarat Agud.

Conform sursei citate, proprietarul din Arad cumpăra fără documente porci din Bihor, pe care îi revindea ilegal. În Timiş a vândut 21 de porci, care între timp au murit, iar cei 55 pe care îi mai avea în gospodărie au fost sacrificaţi în cursul zilei de duminică.

„La sediul Instituţiei Prefectului a avut loc o şedinţă a Centrului local pentru combaterea bolilor, în vederea analizării unei suspiciuni de pestă porcină africană identificată pe raza municipiului Arad, într-o gospodărie aflată pe strada Păpădiei", a anunţat şi Prefectura Arad, într-un comunicat.

Printre măsurile decise în urma şedinţei, s-au numărat sacrificarea celor 55 de porci, prelevarea de probe, care au fost trimise la Bucureşti şi incinerarea cadavrelor. Gospodăria şi maşina folosită la transportul animalelor au fost dezinfectate iar cele 21 de cadavre de porci din Timiş vor fi recuperate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO