Alerta sanitara la o scoala din Craiova. Sute de copiii, consultati de medici dupa ce o profesoara a aflat ca sufera de TBC

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15

Este alerta sanitara la o scoala din Craiova dupa ce o profesoara a descoperit ca are TBC. Sute de copii care au intrat in contact cu ea sunt chemati la investigatii, la fel si colegii profesoarei.

Dupa testarea epidemiologica 40 de elevi sunt monitorizati, iar zece dintre ei iau deja tratament.

Profesoara preda limba engleza la o scoala generala din Craiova. In 6 iunie si-a facut niste analize medicale din care a reiesit ca are TBC Ganglionar. Si-a anuntat imediat superiorii si nu a mai venit la cursuri de atunci.

Alin Voicu Maceseanu, medic primar pneumolog: "Este vorba despre un cadru didactic, o doamna profesoara care este actualmente internata in clinica noastra de profil, care a fost diagnosticata cu tuberculoza pulmonara si ganglionara. Pacienta este acum cu evolutie buna, este sub tratament si este in spital."

Pana sa fie diagnosticata insa, femeia a intrat in contact cu elevii celor zece clase unde este profesoara, dar si cu cei 75 de dascali din scoala. Imediat s-au inceput investigatiile medicale.

Carmen Nicolici, director scoala generala: "Cu privire la elevi, ei au fost testati, li s-a facut testarea cutanata la tuberculina, iar in urma citirii rezultatelor a rezultat un numar de elevi care a depasit valoarea mediilor, urmand ca ei sa repete anumite analize."

Narcisa Dinca, puratotor de cuvant DSP Dolj: "Din cei 300 de copii, 40 au iesit cu modificari ale acestei testari, motiv pentru care doctorul care supravegheaza acest caz a luat decizia ca acesti copii intr-un interval de cateva zile sa fie urmariti pentru a se pune un diagnostic clar. Nu as putea sa spun ca este ingrijorator, dar este o reactie care si pe noi ne pune putin pe ganduri."

Unii parinti sunt revoltati si sustin ca nu au fost anuntati despre situatia din scoala.

Parinte: "Ce sa auzim daca nu ne-a spus, o sa o intrebam pe doamna astazi, sa vedem, doamna stie."
Reporter: "O sa mergeti cu copilul la o testare?"
Parinte: "O sa mergem, ce sa facem. Le facem testul ala, ce trebuie sa facem si asta este."

Fiind in colectivitate asa mare se poate transmite TBC-ul si nu stiu, este strigator la cer pentru ca nu ne spune nimeni situatia. Cui nu ii este teama ca oricui ii este teama de copii.

Profesoara va ramane internata in spital cel putin o luna de zile.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO