3 familii din Iași și-au pierdut casele într-un incendiu. Gestul incredibil al vecinilor

31-01-2020 17:41


Trei familii din județul Iași dorm la rude și vecini după ce casa în care locuiau a fost mistuită de un incendiu.

Oamenii au văzut cu disperare cum în numai câteva ore locuința dispare învăluită în flăcări. Acum încearcă să refacă locuința din temelii. În ajutor le-au sărit zeci de oameni, însă încă mai au nevoie de sprijin până să-și vadă iar casa ridicată.

Casa celor trei familii Bordeianu din comuna Schitu Duca a ars ca o torță în urmă cu aproape două săptămâni. De atunci, bunicii în vârstă de 74 de ani locuiesc la niște vecini inimoși, iar copiii, nepoții și strănepoata lor de un an - la rude din apropiere.

Andrei Bordeianu, nepotul proprietarului:Duminică dimineață când să fac focul la centrală ardea tavanul și cu o ușă acolo în față, am încercat să sting cu piciorul, m-am ars și eu puțin și am început să strig la părinți și la bunici să iasă afară. FIind de scândură, tavanul a ars imediat, până au venit pompierii în jumtate de oră a ars tot”

Vecin:Nu puteam să intrăm în interior că ardea flacăra mare, am început să scoatem din camere cât am putut și noi, mobile, haine. Ajut în continuare, cât pot, dacă e să mai vină să ne ajute cineva, poate veni"

După dezastru, oameni cu inimă mare au pus mâna de la mâna și au strâns bani și donații pentru familia greu încercată. Cu acest ajutor, în câteva zile, familia s-a apucat să-și refacă locuința, însă orice ajutor e binevenit:

Iulian Nanu, ginere proprietar: „La 2-3 zile ne-am mobilizat cu oamenii din sat și cunoștințe, am strâns materiale și ne-am apucat imediat. Tot ce se vede este din donații, mai avem nevoie, orice mic ajutor e bine venit: grinzi, scânduri, fier, materiale, ciment, piatră”

Potrivit pompierilor, flăcările care au mistuit casa au fost stinse cu greu, după mai bine de trei ore de eforturi.

Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iași: „La locul internventiei s-au deplasat cinci echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor, Cauza probabilă a incendiului fiind un coș de fum neizolat corespunzător față de materiale combustibile”

În urma incendiului, proprietarii casei - cei doi bunici - au rămas și fără acte de identitate.

VIDEO PROTVPLUS.RO