100 de persoane la Marșul Normalității. ”Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex să nu fie legale”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 09 Iunie 2018 17:43
Categorie: Stiri actuale

O contramanifestație la care au participat aproape o sută de persoane a avut loc în București. La Marșul Normalității, participanții au militat pentru valorile familiei tradiționale.

Sunt nemulțumiți că nu a fost încă organizat referendumul pentru schimbarea Constituției, astfel încât în legea fundamentală familia să fie redefinită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Ca în fiecare an, înainte de a porni în marş pe Dealul Patriarhiei, susţinătorii familiei tradiţionale au rostit împreună o rugăciune.

"De ce aţi ieşit în stradă?
Pentru că respect familia, care este formată dintr-o femeie şi un bărbat, pentru că dăm naştere viitorului tot dintre o femeie şi un bărbat."

Cei aproape 100 de oameni strânşi au cerut organizarea rapidă a referendumului pentru redefinirea familiei.

"Aş vrea să se respecte referendumul pentru care au semnat 3 milioane de români şi vreau ca lucrurile să rămână aşa cum sunt, căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex să nu fie legale”, spune o tânără.

Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă: "O problemă este şi iniţiativa legislativă a lui Liviu Dragea şi PSD pentru legalizarea parteneriatelor homosexuale."

Protestatarii sunt nemulţumiţi şi de faptul că recent CCR a amânat luarea unei decizii în cazul celor doi bărbaţi căsătoriţi în Belgia, un român şi un american. Curtea Europeană de Justiţie a hotărât săptămâna aceasta ca ei pot locui împreună în România.

"Pe de-o parte se tem de presiunile societăţii civile ortodoxe, pe de altă parte, nu vor să supere anumite cercuri lobby din Uniunea Europeană", spune un bărbat.

Statul român, care nu recunoaşte căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, a susţinut că unul dintre soţi, cel din Statele Unite nu poate obţine drept de şedere la noi în ţară. Curtea Constituţională a România va lua o decizie în acest caz în luna septembrie.

Recunoașterea căsătoriilor gay, repuse pe rol la CCR. Dosarul s-ar putea rediscuta pe 5 iulie
VIDEO PROTVPLUS.RO