10 romani care voiau sa aduca in tara pusti Beretta furate din fabrica, arestati in Italia. Ce au mai descoperit politistii

Ultima actualizare: 15-07-2017 07:15
hoti romani

Zece romani care faceau parte dintr-o retea organizata de spargatori in Italia au fost arestati preventiv, anchetatorii dovedindu-le pana acum furturi in valoare totala de 2,5 milioane de euro.

Romanii erau "asociati" cu cetateni italieni care veneau cu informatii despre depozite care puteau fi sparte. Astfel, romanii au furat - printre altele - arme Beretta, biciclete de cursa si chiar un dric, toate in valoare de 2,5 milioane de euro, relateaza varesenews.it.

Carabinierii din Verbania au anihilat grupul infractional care opera cu precadere la periferia orasului Milano. Anchetatorii au inceput cercetarile in urma cu doi ani, dupa trei furturi consistente comise în zona industriala din Villadosola. Atunci, au fost furate trei autovehicule depistate mai tarziu in Ungaria. S-a stabilit ca acestea urmau sa fie vandute in Romania.

Acelasi mod de operare a mai fost semnalat si la alte furturi, in acest interval, inclusiv unul la Fabrica Beretta, din Ardone Valtrompia. 79 de pusti au fost furate, dar, din fericire, ele au fost recuperate inainte de a fi vandute in Romania sau alte tari est europene.

In decursul a doi ani, hotii au capturat, pe langa arme si vehicule, parfumuri, genti si alte produse de lux, inclusiv biciclete de curse. Toate aceste bunuri erau transportate si vandute in special in Romania. 

Deocamdata, anchetatorii le-au dovedit hotilor furturi de 2,5 milioane de euro, insa paguba ar putea fi mult mai mare. In acest caz, pana acum au fost arestati 10 romani si doi italieni, insa cercetarile continua.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO