"Ia uite ce avem aici". Captura impresionanta a politistilor ieseni: ce au gasit in acest camion

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

O vila, un microbuz si un camion pline cu tigari de contrabanda, mai exact cu un milion de pachete: este descoperirea uluitoare facuta de polistii ieseni.

Anchetatorii spun ca este cea mai mare cantitate de tutun descoperita de-a lungul timpului in Romania intr-un singur loc. Marfa provine din Ucraina si Republica Moldova.

Descoperire uluitoare facuta de politistii din judetul Iasi. Aproape un milion de pachete de tigari au fost gasite in comuna Barnova, ascunse intr-o vila, dar si intr-un camion si un microbuz din curtea locuintei.

Afacerea a iesit la iveala cand acoperisul vilei a luat foc, iar proprietarul a sunat la 112. Pompierii au stins incendiul insa au anuntat si politia. Cand au intrat in casa, agentii au fost uluiti: etajul era plin de baxuri cu tigari, la fel si doua vehicule de langa locuinta. Proprietarul, un barbat de 67 de ani, le-a spus politistilor ca inchiriase spatiul unor cetateni din Republica Moldova si din Ucraina si ca nu stia ce aveau indivizii acolo. Dupa ce a aflat ca si el va fi cercetat penal, omul a lesinat in timp ce agentii incarcau tigarile confiscate.

"In urma controlului efectuat de politistii din cadrul serviciului de investigare a criminalitatii economice, au fost gasite in cele doua camioane si in imobil, la o prima estimare, peste 10 milioane de tigarete de provenienta Republica Moldova si Ucraina", a spus Anca Vajaiac, purtator de cuvant IPJ Iasi.

Dupa multe ore de numarat, anchetatorii au constatat insa ca numarul de pachete de tigari era mult mai mare. Recuperarea intregii cantitati s-a prelungit pana tarziu in noapte.

Politistii vor incarca toata noaptea pachetele de tigari intr-un camion, iar apoi le vor duce la Inspectoratului Judetean.

Cercetarile au fost preluate de procurori care incearca sa afle cum a ajuns marfa de contrabanda in tara si daca proprietarul vilei este implicat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO