Adevarul despre Coca-Cola Zero. Care sunt ingredientele dintr-o sticla de 250 ml


Ultimul update: Joi 01 Mai 2014 07:01
Data publicarii: Luni 28 Aprilie 2014 12:38
Categorie: a
advertorial, Coca Cola

Inca de acum 127 de ani, de cand formula Coca-Cola a fost descoperita de farmacistul american John Pemberton si invaluita in mister total, multa lume s-a intrebat care sunt de fapt ingredientele ce-i dau gustul unic.

Ne pot afecta sanatatea ori silueta? Compania a facut publica lista acestora, iar acum oricine poate afla compozitia bauturilor racoritoare Coca-Cola.

ACESTA ESTE UN ARTICOL PUBLICITAR

Coca Cola Zero, preferata mai ales de cei interesati sa reduca aportul zilnic de calorii, contine pana la 99% apa. Aromele, singurele tinute in continuare la secret, sunt naturale si nu contin conservanti.

Cafeina variaza intre 24 mg - 32 mg pentru o porție de 250 ml, semnificativ mai putina decat cea din aceeasi cantitate de cafea prajita. Consumul moderat de cafeina in randul adultţilor se considera a fi undeva in jurul valorii de 300 mg pe zi.

O sticla de 250 ml de Coca‑Cola Zero asigura 38 mg de fosfor, cel care-i da gustul usor intepator. Spre comparatie, 250 ml de lapte contin 208 mg de fosfor, iar 140 g de pui preparat, aproximativ 230 mg. In Uniunea Europeana, doza zilnica recomandata pentru acest mineral, in cazul adultilor, este de 700 mg.

Indulcitorii hipocalorici sunt cei care-i dau gustul dulce. Multi dintre ei sunt mult mai dulci decat zaharul, asadar e nevoie de o cantitate mica pentru a asigura intensitatea acestuia. Coca‑Cola Zero foloseste o combinatie de aspartam, ciclamat de sodiu şi acesulfam-K, toti siguri pentru consum in UE. Atunci cand sunt folositi pentru gestionarea caloriilor, ca parte dintr-o dieta echilibrata, combinata cu exercitii fizice regulate, indulcitorii hipocalorici si fara calorii pot ajuta la controlul greutatii.

Coca‑Cola Zero nu contine calorii.

Bulele bauturii sunt formate doar din carbon şi oxigen, iar citratul de sodium, folosit in multe alimente si bauturi in intreaga lume, ajuta la reglarea aciditatii.

Caramelul E150d este cel care-i confera culoarea inchisa distinctiva si reprezinta una dintre cele patru categorii de caramel aprobate pentru utilizare ca si coloranti alimentari in Uniunea Europeana. Numerele E sunt folosite pur şi simplu ca sistem de clasificare pentru anumite ingrediente (aditivi alimentari) pe care UE le considera sigure pentru utilizare in alimentatie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Inchirieri auto sigur si rapid
(P) Inchirieri auto sigur si rapid
(P) Cum poți MINIMIZA RISCUL în afaceri? Iată top 10 firme care au, în prezent, cele mai mari datorii la stat
Cele mai noi tehnici și tehnologii în cardiologie, prezentate la București, la congresul East Meets West
(P) Calculatoare second hand de la cei mai buni producatori la un pret accesibil
(P) Mitul implantului dentar si consecintele sale comportamentale
(P) Ai nevoie de fișa medicală pentru permis auto? Ce informații trebuie să știi despre acest document
gadgeturi
(P) Iată 5 gadgeturi de divertisment în confortul propriei locuințe!
(P) Dă-i șansa copilului tău să fie viitorul campion la fotbal!
(P) Despre pompele de căldură – ce nu știu cei ce își doresc un astfel de sistem de încălzire
(P) Promoția “Joacă cu Holsten în Frăția Berii” și-a desemnat câștigătorul premiului de 1 milion lei
(P) Gențile de damă exprimă nuanțe aparte ale personalității
(P) Tot ce trebuie sa stii despre mostenire si succesiune