Petre Roman: Dupa executie, trupurile Ceausestilor si caseta filmata au disparut timp de cateva ore

18-04-2013 19:57

''Cel mai tensionat moment al revolutiei romane din 1989 a fost cel al executiei sotilor Ceausescu!''

Este marturia actorilor principali ai acelor vremuri, fostul presedinte Ion Iliescu si ex-premierul Petre Roman, care au participat joi la lansarea unei carti despre inceputurile FSN-ului.

Fostul sef de stat a sustinut chiar ca in 1990, liderul taranist Corneliu Coposu i-ar fi propus sa se inscrie in PNTCD.

Departe de incrincenarea acelor clipe, Ion Iliescu si Petre Roman au povestit ca, dupa executia sotilor Ceausescu, in ziua de Craciun, atat caseta filmata la Targoviste, cat si trupurile celor doi au disparut pret de cateva ore.

Petre Roman, fostul prim-ministru al Romaniei: "Primesc un telefon si mi se spune 'Domnule, avem o problema! Corpurile celor doi au disparut la Aeroportul Otopeni'. Tot poporul fusese anuntat ca Ceausestii fusesera executati, corpurile celor doi nu existau si caseta nu exista, pentru ca disparuse cu tancheta Sergiu Nicolaescu, cu caseta cu tot. Nu stiu daca realizati acum ce ar fi insemnat la momentul ala ca noi sa spunem poporului 'Fratilor, asa s-a intamplat, dar n-avem nicio dovada! Nici caseta, nici corpurile'".

Cat despre proces si executie, Ion Iliescu sustine, acum, ca ar fi putut fi evitate, daca nu mureau sub gloante atatia oameni nevinovati.

Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei: "Personal, as fi preferat, din contra, sa-i fi lasat in viata si sa fi organizat apoi in conditii normale un proces politic. Numai ca eram sub presiunea momentului. Se tragea. Ne aflam in stare de asediu armat"

Acelasi Ion Iliescu a marturisit apoi ca in primele luni dupa Revolutie, a fost contactat de Corneliu Coposu, care l-ar fi vrut in PNTCD.

Citeste si: Nokia se lupta sa revina in top 3 producatori de smartphone-uri. Telefonul cu care finlandezii vor sa ingenuncheze Apple si Samsung

Criza i-a adus pe irlandezi la limita existentei. De ce li s-au interzis televiziunea prin satelit, vacantele si educatia privata


VIDEO PROTVPLUS.RO