Povestea cântăreţei Mira. S-a lansat la „Vocea României” și a crescut odată cu PROTV

×
Codul embed a fost copiat

A cunoscut celebritatea la PROTV şi întâlnirea cu show-ul Vocea României i-a influenţat destinul.

Cântăreaţa Mira are 25 de ani şi mai multe hituri care se aud la mai toate posturile de radio de la noi, însă puţini îşi amintesc că la 17 ani a participat la Vocea României, în echipa lui Marius Moga.

Mira, gorjeanca de la Rovinari, povesteşte că până la succes a avut o copilărie marcată de multă singurătate, părinţii ei s-au despărţit pe când era foarte mică şi tatăl a plecat în străinătate. Acum are o relaţie stabilă, tocmai a lansat o piesă nouă şi aşteaptă să treacă pandemia, pentru a relua concertele.

Într-un studio din Bucureşti e sesiune de înregistrări. Solistă e Mira, şi pregăteşte lansarea unei piese noi.

"Vreau şi eu pe cineva…Hai să ascultăm …Şi eu pe cineva…" se aude la microfon.

Citește și
inna masked singer
Inna, dezvăluiri despre Marea Finală „Masked Singer”: Cine este personajul „foarte îndrăgit”
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Două săptămâni mai târziu, e gata şi videoclipul. Iar noul single, "Cineva" e în trending, a sărit direct în top 10 pe youtube. Mira are 25 de ani, şi în ultimii trei a cunoscut o ascensiune frumoasă în muzica de la noi. A avut cântece care s-au auzit pe toate radiourile româneşti, cum ar fi "Uit de tine"…

„Sunt aici să uit de tine…" încep versurile hit-ului cu care a ajuns chiar pe locul 1 în topurile comerciale, dar a avut şi o colaborare fructuoasă cu cei de la DJ Project, şi împreună au înregistrat un alt succes: "Să găseşti drumul spre casă și Inimă nebună".

Cu o linie melodică simplă, vorbeşte despre iubiri neîmplinite şi mesajul pieselor ei ajunge repede la generaţia ei. Anul trecut a fost invitată să îşi pună vocea pe un alt hit, "Străzile din Bucureşti", produs de Marius Moga şi înregistrat împreună cu un alt artist tânăr, Florian Rus.


Mira: „Ce îmi place mie să mai zic, eu sunt aşa de simplă, când zic muzică. Nu îmi imaginez altceva care să fie pe acelaşi nivel cu muzica, nu am putea trăi fără muzică…"


A concurat la 17 ani la „Vocea României”

 

Puţini îşi mai amintesc că Mira, adică Maria Mirabela Cismaru, are destinul şi cariera legată de PROTV. A devenit cunoscută în lumea muzicală de la noi, la vârsta de 17 ani, după ce a concurat la Vocea României, show în care a ajuns în echipa lui Marius Moga.


„S-au întors Marius şi cu Brenciu, şi nu mai realizam că s-au întors…Atâtea emoţii aveam că nu puteam...mi-am imaginat că eram la mine în oglindă şi nu mă vede nimeni!"
își amintește Mira.

S-a născut la Rovinari, judeţul Gorj, în 1995 – în acelaşi an cu PROTV şi la copilăria petrecută în faţa oglinzii se gândea pe scena de la Vocea României. Nu avea nici 4 ani când părinţii Mirei s-au despărțit, tatăl a emigrat în Italia şi ea a rămas doar cu mama, pe atunci solist de muzică populară, cu concerte în toată Oltenia.

Mira: „Tind să cred că afectează foarte mult un copil când părinţii sunt despărţiţi, pe mine m-a afectat destul de tare, mama era cântăreaţă şi ea. Nu aveam pe nimeni şi mama când cânta stăteam singură, aveam 6,7 ani”
Reporter: Și ea când se întorcea?
Mira:Noaptea, mă culcam şi nu aveam decât un telefon şi mă jucam şarpe. Generaţia snake".

„Aici e masa ei, şi fotografiile ei, eu spuneam să se facă doctoriţă, sau dacă nu, ceva model, prezentator, că prea avea multe poze şi era în toate veselă" spune mama Mirei.

Optimistă din fire, a preferat să vadă mai mult plusurile şi mai puţin minusurile dintr-o copilărie petrecută des în singurătate. Tatăl ei se stabilise iniţial în Italia, mai apoi în Franţa.

Mira:Am crescut fără tată şi din punctul ăsta de vedere e dureros că un copil are nevoie şi de mamă şi de tată”.

„Cântam în faţa oglinzii, îi luam toate tocurile…să mori şi să îţi iau toate tocurile. Le cântam vecinilor pe bomboane şi le ziceam să îmi dea bomboane, îl aveam pe nea Gore căruia îi cântăm poţi să ai viaţa la picioare…şi îi cântăm să îmi dea bani să îmi iau bomboane"

Mama Mirei: „A vrut să îşi schimbe numele, eu am zis nu, ai nume frumos, Mira a rămas, cum trebuie”

Dificultățile financiare au forțat-o să meargă mai departe

 

A crescut independentă iar mai târziu avea cântări plătite în liceu, după ce făcuse cursuri la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, unde făcea naveta de 2 ori pe săptămână. Despre dificultăţi financiare vorbeşte şi după show-ul de la Vocea României, când s-a decis să se mute la Bucureşti. Avea 18 ani şi dorea să facă o carieră în muzică.

„Doamne fereşte, am căutat o chirie şi mi-am luat o cutie de chibrituri la Universitate. Nici pe aceea nu aveam posibilitatea să mi-o plătesc singură şi m-am mutat cu o prietenă de-a mamei”.

Mama Mirei: „La un moment dat îmi spunea că nu mai vrea să dea licenţa, i-am zis că poţi, asta e de la facultate şi asta de la liceu".


Succesul pe plan profesional îi permite astăzi să locuiască frumos, în Capitală, într-o locuinţă din care pune des pe instagram reinterpretări ale unor hituri celebre şi ale cântecelor ei

Mai nou, cochetează cu ideea de a-şi cumpăra o locuinţă la Cluj –Napoca, oraş în care mărturiseşte că i-ar plăcea cândva să se mute definitiv, unde ar vrea să îşi crească şi viitorii copii.

Mira:Eu doream să fac muzică, eu nu văd altă variantă pentru mine, mama nu voia să fac muzică!"

Are un frate mai mic cu 13 ani şi postează des pe internet sesiuni de întrebări şi răspunsuri despre ea, pe care le fac împreună.


"Facem Q&A 3, cu fratelo…”. "O iubesc foarte mult!" spune fratele ei.

Acestuia îi place să facă vlogging dar îi place şi adrenalina de la raliul de coastă, unde a mers copilot, dar şi tenisul de câmp.

 

Johhny, compozitor: „Faţă de alţi artişti e foarte punctuală, pe mine mă încântă treaba asta că ştie ce vrea! Dă întotdeauna 100%, nu 80!"

Cine e iubitul Mirei

 

Mira: „Şi acum mă gândesc, ce o să fac eu acum când o să am copil…am doar 25 de ani!"

Culmea, şi cel mai recent single al Mirei e tot un strigăt de singurătate: "Cineva!...”

Mira:E cea mai personală piesa a mea de până acum, mă simt foarte singură şi sunt foarte fericită că la 2 luni l-am întâlnit pe iubitul meu, pe Andrei!"

Andrei este tot artist, e toboşar în trupa cu care cânta ea şi se afişează împreună peste tot. Şi în videoclipuri, şi la evenimente, şi la emisiuni. S-au mutat încă de la început împreună, sunt de aceeaşi vârstă şi spune că se influenţează reciproc, în bine.

Andrei: „Nu vrei să ştii cum eram. Dezordonat…eu nu am mai stat cu nimeni până acum şi a fost o trecere bruscă… E un copil în primul rând, în sensul bun al cuvântului, e foarte caldă şi iubitoare…"

Mira: „Ține să spun despre mine că sunt un copil, văd roz, partea bună a lucrurilor, să fie şi bunătate şi răutate, trebuie doar să te uiţi în interiorul tău că vei avea răspunsurile acolo…”

Ea e olteancă de la Gorj, el, un bucureştean, le stă bine împreună, şi în acest an, cu mai puţine concerte, au avut mai mult timp pentru ei. Îşi croieşte o carieră muzicală şi spune că are tot timpul să dovedească mai mult. În primul rând aici, la ea acasă, în România. Unde spune că generaţia ei e mai creativă şi mai aplecată către arte, decât cele anterioare, dar şi-ar dori mai multă empatie şi unitate, între romani.

Mira: „Să fie o dorinţă de a fi bine pentru toată lumea. Avem tot ce e nevoie să evoluăm, avem efectiv totul!"

Mira a crescut cu PROTV, s-a lansat cu PROTV şi îşi clădeşte o carieră solidă, luând fiecare lucru din viaţa ei ca pe un dar. Are şi voce, şi carismă şi caută mereu să vadă binele dincolo de greutăţi. Are forţă să îşi devaluie trăirile prin muzică şi descoperă că dincolo de singurătate şi aspiraţii în faţa oglinzii, se arata şi succesul.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Leann Rimes trage un semnal de alarmă privind boala de care suferă. Fotografia postată pe Instagram
Leann Rimes trage un semnal de alarmă privind boala de care suferă. Fotografia postată pe Instagram

Solista Leann Rimes s-a fotografiat dezbrăcată, pentru a încuraja și pe alții, care se confruntă, la fel ca ea, cu o problemă serioasă a pielii: psoriazisul.

Inna, dezvăluiri despre Marea Finală „Masked Singer”: Cine este personajul „foarte îndrăgit”
Inna, dezvăluiri despre Marea Finală „Masked Singer”: Cine este personajul „foarte îndrăgit”

Inna a dat indicii despre Marea Finală „Masked Singer”, un personaj despre care a spus că este „foarte îndrăgit” în România. Solista a vorbit despre experiența extraordinară avută la cel mai urmărit show de televiziune al momentului.

Mira, lovită din nou de un TAXI. Mașina ei a fost indoită de un șofer. FOTO
Mira, lovită din nou de un TAXI. Mașina ei a fost indoită de un șofer. FOTO

Cântăreața Mira a povestit pe contul de Instagram cum un taximetru i-a lovit mașina parcată pe marginea drumului, avariind-o pe partea stângă.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.