Mama băiețelului terorizat de unchiul său deghizat în Moș Crăciun a izbucnit în plâns

×
Codul embed a fost copiat

Poliţia şi Direcţia de Protecţia Copilului din Bistriţa fac verificări într-un caz extrem de grav, al unui copilaş de 5 ani, pe care mama lui a vrut să îl pedepsească. L-a filmat în timp ce unchiul său îl loveşte cu o nuia.

Imagini şocante în care un Moș Crăciun îl ameninţă cu bătaia şi îl sperie pe un băieţel de 5 ani au ieşit la iveală după ce tatăl copilului a făcut plângere la Protecţia Copilului.

În imagini se vede cum copilul, speriat din cale'afară plânge, iar Moşul îl obligă să îşi ceară iertare, pentru toate greşelile făcute, de la mama lui. Râzând, mama a filmat toată scena. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecata emoţional.

Moş: Gura! De ce nu eşti cuminte la grădiniţă?
Mama: Promite-i la Moşul că eşti cuminte!
Copil: Îţi promit că sunt cuminte!
Mama: Asculţi de doamna educatoare?!
Copil: Da, ascult!
Mama: Azi a scris pereţii la gradi! Ai scris?
Copil: Nu mai ştiu!

Scenele şocante au fost filmate în seara de Moş Nicolae. Mama, care îşi creşte singură copilul în timp ce tatăl este la lucru în străinătate, a vrut să îi dea o lecţie celul mic prin unchiul său, deghizat în Moş.

Citește și
Copil bătut
Bărbat reținut, după ce și-a bătut copilul. El este acuzat de tentativă de omor
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă

Moşul: Promiţi că eşti cuminte? Nu mie, la mama ta promite-i.
Copil: Promit.
Moşul: Spune-i mama, te rog iartă-mă că nu mai fac prostii.
Copil: Mamă, te rog iartă-mă, că nu mai fac prostii!
Mama: Mami te iartă, dar dacă eşti rău eu îl chem pe Moşul iar.
Moşul: Dacă face prostii eu mă întorc. Scriu tot pe o hârtiuţă şi vin seara la el.
Mama: Ai auzit?

Mama a trimis imaginile tatălui, iar acesta şocat de ce a văzut, a sesizat Protecţia Copilului din Constanța, unde are domiciliul. Autorităţile au luat imediat legătura cu cei din Bistriţa.

Roxana Onea, purtător de cuvânt la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanța: ”Filmul ne-a fost transmis de tată. Acesta ne-a solicitat sprijinul deoarece aşa cum reiese din imaginile vizualizate, minorul este abuzat emoţional şi fizic de către cel care era deghizat în Moş Crăciun.”

Teodor Sangerozan, Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud: "În cazul de faţă se face o anchetă şi în urma ei vom stabili ce măsuri se vor impune, se va ajunge până la măsuri de protecţie a coplilului. Cu siguranță, copilul va fi curpins într-o evaluare psihlogică pentru traumă."

Mama se apăra şi spune că nu a vrut să îi facă rău copilului, ci doar să îl sperie puţin ca să fie mai cuminte.

Mama copilului: "Am vrut să îl sperii un pic, Doamne fereşte, că eu sunt mamă singură, îmi cresc singură copilul, am vrut să îl sperii de Moş. Da, recunosc că am greşit un pic. Eu i-am trimis filmările, poate că am exagerat puţin, dar nu l-am maltrarat.”

Bunica, fiind şi ea de faţă, spune că lucrurile au degenerat şi că nu ar fi trebuit să se ajungă până aici.

Bunica copilului: "Nu l-a bătut nimeni. Că l-a pus să zică nişte rugăciuni? L-a speriat un pic asta-i drept. Poate nu trebuia să se ajungă până aici. Ne pare rău că s-a ajuns până aici, s-a panicat puţin că probabil i-a fost frică de Moş."

Poliţiştii fac cercetări şi îl vor audia şi pe Moş Nicolae, în cazul de faţă, unchiul copilului.

Anamaria Sârb, purtător de cuvânt, Poliţia Bistriţa-Năsăud: "Poliţiştii s-au autosesizat şi fac cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşii infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de lângă Judecătoria Bistriţa ."

Copilul de 5 ani va participa la consiliere psihologică.

Imediat după ce tatăl a trimis imaginile şocante la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Constanța, inspectorii i-au contactat pe colegii lor de la Bistriţa-Năsăud, care au preluat ancheta în acest caz. Aceştia au mers direct la domiciliul familiei din Bistrița-Bârgăului şi au stat de vorbă cu mama, copilul şi bunica acestuia ca să vadă exact cum s-au petrecut lucrurile.

Din imagini se vede cum băieţelul este înspăimântat de ceea ce se întâmplă, aşa că asistenţii sociali au decis ca cel mic să fie consiliat psihologic. În plus aceştia au deschis o anchetă şi dacă se va dovedi că mama l-a supus pe copil la rele tratamente, femeia riscă să fie decăzută din drepturi. În paralel şi poliţia s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal în rem pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Articol recomandat de sport.ro
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Citește și...
Anchetă în cazul imaginilor în care un bărbat costumat în Moş Crăciun terorizează un copil
Anchetă în cazul imaginilor în care un bărbat costumat în Moş Crăciun terorizează un copil

Autorităţile au deschis o anchetă după ce reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Constanţa au primit o înregistrare în care un copil este terorizat şi ameninţat cu un băţ de un bărbat costumat în Moş Crăciun.

Bărbat reținut, după ce și-a bătut copilul. El este acuzat de tentativă de omor
Bărbat reținut, după ce și-a bătut copilul. El este acuzat de tentativă de omor

Tatăl unui băieţel de 5 ani ,dintr-o comună din Bacău, riscă să stea ani buni în spatele gratiilor. Individul este acuzat de tentativă de omor, pentru că l-ar fi lovit pe cel mic.

Părinţi obligaţi de instanţă să-şi trateze copilul, în Iaşi. De ce refuză să meargă la spital
Părinţi obligaţi de instanţă să-şi trateze copilul, în Iaşi. De ce refuză să meargă la spital

Părinţii unei fetiţe de zece ani din judeţul Iaşi, care suferă de cancer, sunt obligaţi de magistraţi, prin ordonanţă preşedinţială, să continue tratamentul micuţei.

Recomandări
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice

„De unde sunt florile?”, partea I. Când creştinii ortodoxi celebrează Floriile, vorbim despre o industrie înfloritoare - vânzarea plantelor verzi şi florilor în România.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.