Un film vechi de 35 de ani face incasari record in Marea Britanie. Ideea unui tanar i-a adus 700.000 de lire pana acum

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08

Un singur cinematograf, din Londra, a reusit performanta uluitoare de a relansa un film care a avut premiera acum 35 de ani. Nu e orice film, e "Imperiul contraataca" din saga "Razboiul stelelor".

O experienta de trait macar o data in viata. Cum este sa vezi un film la “cinema secret” din Londra

Si nu e un cinematograf oarecare, e conceptul numit "cinema secret" care permite spectatorului sa intre in film. In doua weekenduri de cand ruleaza filmul a avut aproape 700.000 de lire sterline incasari, reintrand pe locul 8 si apoi 7 in box-office-ul britanic.

Intr-o inchisoare dintr-o galaxie foarte indepartata tocmai se deruleaza o scena tensionata. Chewbacca evadeaza si ajunge intr-un loc bizar, unde s-au adunat toate personajele din trilogia originala "Razboiul stelelor''.

Neil Curry, corespondent CNN: ''Poate credeti ca sunt pe planeta Tattooine, dar sunt intr-un loc secret din inima Londrei. In jur veti vedea personaje din "Razboiul Stelelor" - Obi Wan, Kenobe, Luke Skywalker, Chewbacca sunt toti aici. Aceasta e magia cinematografului secret''.

Fabian Riggall, fondator: ''Cinematograful secret e o experienta captivanta, in care publicul devine parte din film. Luam spatii si cladiri vechi si le transformam in filme''.

Fabian a inceput prin a organiza evenimente mici, pornind de la ideea de a combina filmul si teatrul. Cei care cumpara bilete primesc instructiuni sa se costumeze intr-un anume personaj si sa se prezinte intr-un loc secret. Asa se ajunge ca 400 de personaje, unele interpretate de actori profesionisti, sa interactioneze intre ele, inainte de a viziona "Imperiul contraataca''.

Fabian Riggall, fondator: ''Cred ca oamenilor le place ideea de a se putea pierde complet in film''.

Experienta interactiva continua si in timpul vizionarii, cand spectatorii-personaje au parte de tot felul de surprize. Pretul biletelor, de 75 de lire sterline, e comparabil cu al spectacolelor de pe West End. Proiectiile originale ale filmului "Imperiul contraataca" vor continua pana in septembrie, iar organizatorii spera sa vanda 100.000 de bilete pana atunci.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO