Un film vechi de 35 de ani face incasari record in Marea Britanie. Ideea unui tanar i-a adus 700.000 de lire pana acum

22-06-2015 08:14


Un singur cinematograf, din Londra, a reusit performanta uluitoare de a relansa un film care a avut premiera acum 35 de ani. Nu e orice film, e "Imperiul contraataca" din saga "Razboiul stelelor".

O experienta de trait macar o data in viata. Cum este sa vezi un film la “cinema secret” din Londra

Si nu e un cinematograf oarecare, e conceptul numit "cinema secret" care permite spectatorului sa intre in film. In doua weekenduri de cand ruleaza filmul a avut aproape 700.000 de lire sterline incasari, reintrand pe locul 8 si apoi 7 in box-office-ul britanic.

Intr-o inchisoare dintr-o galaxie foarte indepartata tocmai se deruleaza o scena tensionata. Chewbacca evadeaza si ajunge intr-un loc bizar, unde s-au adunat toate personajele din trilogia originala "Razboiul stelelor''.

Neil Curry, corespondent CNN: ''Poate credeti ca sunt pe planeta Tattooine, dar sunt intr-un loc secret din inima Londrei. In jur veti vedea personaje din "Razboiul Stelelor" - Obi Wan, Kenobe, Luke Skywalker, Chewbacca sunt toti aici. Aceasta e magia cinematografului secret''.

Fabian Riggall, fondator: ''Cinematograful secret e o experienta captivanta, in care publicul devine parte din film. Luam spatii si cladiri vechi si le transformam in filme''.

Fabian a inceput prin a organiza evenimente mici, pornind de la ideea de a combina filmul si teatrul. Cei care cumpara bilete primesc instructiuni sa se costumeze intr-un anume personaj si sa se prezinte intr-un loc secret. Asa se ajunge ca 400 de personaje, unele interpretate de actori profesionisti, sa interactioneze intre ele, inainte de a viziona "Imperiul contraataca''.

Fabian Riggall, fondator: ''Cred ca oamenilor le place ideea de a se putea pierde complet in film''.

Experienta interactiva continua si in timpul vizionarii, cand spectatorii-personaje au parte de tot felul de surprize. Pretul biletelor, de 75 de lire sterline, e comparabil cu al spectacolelor de pe West End. Proiectiile originale ale filmului "Imperiul contraataca" vor continua pana in septembrie, iar organizatorii spera sa vanda 100.000 de bilete pana atunci.