"Wild Carpathia", filmul in care printul Charles lauda tara noastra, lansat in aceasta seara

Ultima actualizare: 25-06-2012 12:09

Romania are parte de o promovare nesperata in intreaga lume. "Ambasadorul" tarii noastre este insusi printul Charles al Marii Britanii.

Cucerit de frumusetea Transilvaniei, acesta vorbeste la superlativ despre zona intr-un film documentar. Pelicula va fi lansata in Romania, miercuri seara, iar peste doua saptamani in toata lumea.

"Iubesc la Romania vesnicia ei. Un lucru atat de remarcabil. Este aproape ca in povestile copilariei. Oamenii de aici isi doresc acest sentiment de apartenenta la tinuturile lor. Trebuie sa redescoperim aceste trairi, sa ne reintoarcem la ele, iar eu vreau sa ma asigur ca modul lor de viata va dainui", spune printul Charles.

Charles spune ca Transilvania este un taram neintinat de mana omului. Intregul documentar "Wild Carpathia" este o imbinare spectaculoasa de peisaje din Carpati, cu modul de trai conservat aici de secole.

"Arborele meu genealogic arata ca sunt descendentul lui Vlad Tepes, asa cam am ceva legaturi cu Romania", mai spune printul.

Printul Charles are doua proprietati in satul Valea Zalanului din Covasna, o casa in Viscri, judetul Brasov, si una in Malincrav, la Sibiu. Acestea au fost restaurate pastrandu-se toate elementele traditionale. Iar cand nu este printul in vizita, odaile sunt inchiriate turistilor pentru aproape o suta de lire pe zi.

Remarcabilul film documentar se lanseaza miercuri seara la noi in tara, in prezenta familiei regale a Romaniei si a ministrului Turismului.

Peste doua saptamani filmul va fi lansat si in Marea Britanie, la Institutul Cultural Roman din Londra, iar Printul Charles va fi prezent, bineinteles, la eveniment. Apoi, milioane de oameni din 120 de tari ii vor putea impartasi bucuria, ca inca exista in lume asemenea locuri binecuvantate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO