„Fata de la pagina 3” din The Sun împlinește 50 de ani. Ce vedete îi datorează cariera

Ultima actualizare: 11-06-2020 16:02
Fata de la pagina 3
Getty

În 1970, ziarul britanic The Sun lansa rubrica „Fata de la pagina 3” pentru a concura Daily Mirror. La 50 de ani de la prima poză cu o femeie topless, ziarul pregătește o sărbătoare cum n-a mai fost.

The Sun a avut mult de recuperat în fața competitorului Daily Mirror, care la începutul anilor ’70 posta imagini cu femei în lenjerie intimă ori costume de baie. Pentru a echilibra balanța, echipa de creație a publicației a inventat o rubrică nouă – Fata de la pagina 3. În fiecare zi, o tânără cu forme generoase apărea pe pagina 3 a ziarului fără a purta sutien.

Însă, în ianuarie 2015, conducerea ziarului a anunțat că renunță la legendara rubrică din ediția printată, pe fondul criticilor tot mai mari legate de caracterul ei sexist și ofensator. Fotografii cu tinere topless au continuat să fie postate online, pe pagina Page3.com, până în martie 2017.

De-a lungul anilor, Fata de la pagina 3 a lansat în modeling și în show-biz multe tinere atrăgătoare. Unele se aflau la un pas de celebritate, dar mai aveau nevoie de puțină notoritate pentru a-și consolida cariera.

Printre cele mai cunoscute vedete care au apărut în pagina 3 din The Sun se numără Ekaterina Ivanova (fosta iubită a lui Ronnie Wood de la The Rolling Stones), Geri Halliwell (fostă Spice Girls), Katie Price (artistă, model), Jodie Marsh (culturistă), Maria Whittaker (model și cântăreață), Helen Flanagan (model și actriță), Amy Diamond (actriță și cântăreață) și Samantha Fox (cântăreață).

Samantha Fox și-a amintit cu plăcere de perioada în care a pozat provocator pentru The Sun. Ea și-a anunțat fanii că la 18 iunie, aniversarea de 50 de ani a rubricii Fata de la pagina 3 va fi specială.

 

 

 

Pentru a marca acest eveninent, Channel 4 va difuza un documentar legat de istoria legendarei rubrici de ziar. Mai multe fotomodele care au apărut la pagina 3 din The Sun au fost intervievate pentru a dezvălui experiența lor. Mai mult, ele au fost provocate să spună cum s-a schimbat viața lor după ce au apărut în ziar, fără sutien.

Pagina 3 a fost o instituție. Oricare ar fi opiniile voastre în legătură cu asta, este ceva ce aproape fiecare adult din Marea Britanie a conștientizat cumva”, a dezvăluit o sursă din cadrul ziarului.

Pagina 3 a fost mai mult decât despre sâni goi. Fie ești de părere că exploatează femeile, fie crezi că este un privilegiu pentru o femeie să apară fără sutien într-un ziar tabloid, este fascinant să aud asta direct de la cei care au fost acolo”, a dezvăluit Becky Cadman, editor la Channel 4.

Vezi și VIDEO: Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO