Unde a fost filmat Alin Anastasescu, patronul Colectiv, în timp ce The Sun scria că a fugit din România. VIDEO


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2017 12:09
Categorie: Stiri Diverse

Presa tabloidă din Marea Britanie a scris că suspecți sau infractori români - spărgători, tâlhari sau chiar unii bănuiți de fapte mai grave - au primit permisiunea de a călători aici pe perioada cauțiunii.

Este vorba despre ziarele tabloide The Sun și Daily Mail, care au dat și câteva exemple de ”infractori și suspecți” români care s-ar plimba bine mersi prin Marea Britanie, pentru că instanțele din România permit asta.

Britanicii au afirmat că unul dintre acești suspecți ar fi Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, care ar fi ”fugit” în UK, fiind ”dispărut” din România.

În realitate, el s-a prezentat luni, 23 octombrie, la Tribunalul București, unde a avut loc un nou termen în procesul Colectiv.

După cum se poate vedea și în imaginile filmate de www.stirileprotv.ro, în sală au fost toți cei 3 patroni ai clubului Colectiv, care au fost trimiși în judecată în acest dosar: George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu.

The Sun este un tabloid cunoscut pentru subiectele ”de scandal” pe care le abordează, de multe ori fără să citeze surse credibile pentru informațile pe care le publică.

Daily Mail este un alt tabloid cunoscut, foarte citit în Marea Britanie, care a mai publicat informați false despre români, potrivit Mediafax, în 2013, când au fost ridicate restricțiile pentru muncitorii români și bulgari.

De asemenea, în 2017, prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a acceptat daune și scuze din partea tabloidului britanic The Daily Mail, împotriva căruia a intentat proces pentru publicarea unui articol în care se afirma că ar fi prestat cândva servicii care ieșeau din sfera activității ei profesionale anterioare ca model. (sursa)

De această dată, The Sun a afirmat că românii se folosesc de legile UE cu privire la drepturile omului pentru a rămâne în Regatul Unit. Aici ar primi asistență juridică pentru a angaja avocați care blochează extrădarea lor pe motiv că celulele închisorilor din România nu respectă legea UE privind drepturile omului.

Jurnaliștii The Sun ”au investigat” aceste aspecte, ”descoperind” că judecătorii români permit călătoria sub diverse pretexte: vacanță sau vizitarea rudelor, existând și un caz în care suspect a primit permisiunea de a vizita un târg al columbofililor din Marea Britanie.

Există zeci de infractori și de suspecți care utilizează lacunele legislative. Instanțele din România permit să se întâmple asta”, a declarat o sursă din Ministerul Justiției din România pentru The Sun.

Rețeta pentru libertate a infractorilor români eliberați pe cauțiune
2 ani de la Colectiv. Adrian Tăbăcaru și trupa Altar au lansat două melodii speciale, în memoria victimelor
VIDEO PROTVPLUS.RO