Un Bugatti 57SC Atlantic din 1936 este cea mai scumpa masina din lume

10-05-2010 00:00


Bugatti 57SC Atlantic

30 de milioane de dolari! O legenda de autoturism, Bugatti 57SC Atlantic, a devenit cea mai scumpa masina cumparata vreodata. Un muzeu a achizitionat-o pentru aceasta incredibila suma.

Un Bugatti 57SC Atlantic din 1936 a dat peste cap tot ce stiam despre preturile record ale automobilelor de colectie. Este de trei ori mai scump decat precedentul "cel mai scump automobil" tranzactionat.

Licitatia a fost facuta cat se poate de discret si se stie doar ca s-a desfasurat intre reprezentantii legali ai vanzatorului - Doctorul Peter D. Williamson si ai cumparatorului Mullin Automotive Museum. 

Pentru un muzeu, achizitia pare una incredibila, iar gurile rele spun ca in spatele acesteia ar fi de fapt un colectionar anonim.

Pretul poate fi justificat prin faptul ca in lume, in acest moment, exista doar doua astfel de bijuterii, dintre care una este a celebrului designer vestimentar Ralph Lauren.

Precedentul automobil care s-a bucurat de eticheta "cel mai scump" nu mai pare acum deloc impresionant, exemplarul Ferrari 250 Testa Rossa din 1957 fiind achizitionat exact acum un an, cu suma de 12,2 milioane de dolari, scrie The Telegraph.

 

Sursa: Pro TV

Tags: masini,

VIDEO PROTVPLUS.RO