Tehnica rara cu care Alex Stan, juratul de la Bake Off Romania, isi decoreaza torturile. Ce sfaturi are pentru concurenti
"Cofetaria este o stiinta in care orice gram conteaza". Dupa acest principiu s-a ghidat dintotdeauna juratul de la "Bake Off Romania", Alex Stan.
A ajuns in scurt timp unul dintre cei mai apreciati cofetari de la noi, iar acum vrea sa-i ajute si pe concurenti sa devina din simpli amatori, experti.
"Nu vopsim cu ciocolata simpla, facem un amestec din ciocolata si unt de cacao, ca sa fluidizam ciocolata. Trebuie sa fim atenti la distanta dintre pistol si tort. Daca il vopsim de prea aproape, n-o sa mai avem textura asta fina" - acesta este secretul lui Alex Stan pentru decorarea torturilor.
Aceasta este o tehnica rar folosita de cofetarii din Romania, pe care Alex Stan a invatat-o in Franta, unde si-a facut ucenicia. Marturiseste ca a stat si 40 de ore legate in laborator pentru a invata si testa tot felul de retete.
Alex Stan: "De acolo mi se trage si faptul ca vreau ca totul sa iasa bine, foarte bine. Trebuie sa tindem spre perfectiune."
De altfel, Alex marturiseste ca pune accentul pe disciplina.
Alex Stan: "Cofetaria, spre deosebire de bucatarie, e mult mai exacta. Am nevoie sa cantaresc absolut toate ingredientele pe care le folosesc. Daca urmaresc reteta si gramajele, timp de 10 ani o sa am acelasi produs in vitrina."
Alex ii incurajeaza pe concurentii Bake Off Romania sa depaseasca stadiul de simpli amatori.
Alex Stan: "I-as fi sfatuit sa fie atenti de unde se inspira. Nu toate cartile pe care le gasim pe piata sunt cele mai bune. Mi-a placut ca n-au fost acolo neaparat pentru premiul cel mare. Au fost acolo pentru pasiunea pentru cofetarie si ce mi-a mai placut e ca au invatat foarte multe."
Cuptoarele Bake Off Romania vor fi pornite luni, de la ora 20.30, la PRO TV.