Tatuajele sunt din ce in ce mai populare in Europa. Numar record de participanti la conventia din Paris

10-03-2015 08:20


Tatuajele sunt din ce in ce mai populare printre europeni. O dovedeste numarul record al participantilor la conventia de profil de la Paris.

300 de artisti din toata lumea si-au expus maiestria sub ochii vizitatorilor pasionati de arta corporala. Nu putini au fost cei care au profitat de ocazie pentru a-si face un prim tatuaj sau pentru a-si completa cu noi desene ample picturi corporale.

Uriasa sala unde a fost organizata conventia s-a transformat intr-un mare atelier de tatuaje. Iar fiecare dintre cei 300 de artisti prezenti si-a dat toata silinta pentru a impresiona asistenta si a arata ce desene noi a nascocit in anul care s-a scurs de la editia precedenta.

Tin Tin, organizatorul evenimentului: "Ingredientul cheie al evenimentului sunt artistii prezenti. O conventie fara artisti talentati, nu este conventie."

Organizatorul conventiei este unul dintre cei mai cunoscuti artisti din Franta, desi initial a fost de meserie soldat. Gratie eforturilor lui, evenimentul strange laolalta, in fiecare an, cei mai talentati maestrii ai tatuajelor, din toate colturile lumii.

Nico Cennamo, artisti din Elvetia: "Pentru mine, conventiile sunt ocazia cea mai buna sa intalnesti prieteni pe care-i vezi doar de cateva ori pe an si sa arati ca inca "existi" in acest domeniu, din ce in ce mai popular."

Elvetianul Nico isi concentreaza toata atentia asupra clientului sau Phillipe, tot elvetian, sosit la Paris special pentru a-si imbogati "tabloul" corporal cu un nou desen colorat: "Este a doua oara cand vin aici, intrucat artistul care mi-a facut restul tatuajelor se afla aici."

O frantuzoaica se mandreste cu noul ei tatuaj, realizat de un artist din Croatia. Desenul a intrat in competitie pentru cel mai bun tatuaj si a fost analizat in amanunt de membrii juriului. A pierdut insa concursul in fata unei creatii realizate de o artista din Slovacia. Tanara a primit cu mandrie, trofeul invingatorului: o cruce cu un schelet desenat in mijloc.

VIDEO PROTVPLUS.RO