Smiley, în vizită la o școală din comuna Dofteana. Artistul este ambasador UNICEF


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Joi 12 Octombrie 2017 08:35
Categorie: Stiri Mondene

Îmbrăcaţi în uniforme şi cu o coregrafie bine pusă la punct, aşa l-au aşteptat elevii şcolii gimnaziale „Scarlat Longhin” din comuna Dofteana pe Smiley. Artistul a intrat imediat în jocul micuţilor.

Distracţia s-a mutat apoi în sălile de clasă. Acolo, puştii nu au fost scoşi la tablă. De această dată, au demonstrat că se pricep la cântat. Şi au fost evaluaţi de Smiley, ambasador al organizaţiei UNICEF.

Smiley: „Pentru mine, e o mare bucurie să pot participa în cadrul acestui program, în calitate ambasador, de gornist care vorbeşte, cântă şi atrage atenţia asupra lucrurilor bune în general."

Aceşti elevi sunt în grija celor de la UNICEF de doi ani. Mulţi dintre copii, din diferite motive, au fost la un pas de a abandona şcoala.

Georgiana Buzescu, asistent social: „Un copil care nu voia să mai meargă la şcoală şi din clasa a treia voia să se facă cioban noi l-am convins că este foarte bine pentru el să urmeze cursurile unei şcoli."

Lorena Condei, elevă: „Cadrele didactice din şcoală sunt un model pentru mine, sunt foarte pregătite şi ne fac să iubim mai mult şcoala."

Nicoleta Irimia, directoarea şcolii: Am învăţat să acordăm copiilor noştri prima şansă, astfel că după doi ani de proiect am redus rata abandonului la 0 şi am scăzut absenteismul cu 10%."

Cei de la UNICEF au ajuns şi la două familii sărmane din zonă.
În ultimii doi ani, UNICEF a demarat proiecte asemănătoare, pentru prevenirea şi combatarea abandonului şcolar, în zeci de unităţi de învăţământ de la noi din țară.

Ce-si doreste Smiley sa aiba la 90 de ani si care crede ca este harul lui.
Smiley in lacrimi pe scena, la concertul care a marcat 10 ani de cariera solo.
VIDEO PROTVPLUS.RO