S-a născut fără nas, iar toată viața a fost pentru el o luptă. Casa primită de la „Visuri la Cheie”


Ultimul update: Joi 31 Octombrie 2019 15:52
Data publicarii: Joi 31 Octombrie 2019 15:43
Categorie: Stiri Mondene

Dragoș Bucur, Cristina Joia, Laura Boghiu și Omid Ghannadi au ajuns în casa familiei Furdui și au făcut cunoștință cu Raul, băiatul pentru care fiecare zi este o nouă luptă pentru supraviețuire.

Raul Furdui are acum 18 ani și trăiește o adevărată traumă încă din primele clipe de viață: „S-a născut fără năsuc. Toți medicii ziceau că n-are șanse să trăiască”, povestește, printre lacrimi Rodica, mama băiatului.

Toată familia a trecut prin multe încercări și a dus adevărate lupte ca Raul să trăiască. Așa cum povestește chiar el, faptul că astăzi este printre noi înseamnă o adevărată minune:
„Eu cred în minuni, am mai văzut minuni până acum. Eu însumi sunt o minune... pentru că trăiesc” - speranța și voința îl fac să fie un om puternic și să nu piardă lupta în fața bolii.

Raul este un copil inteligent care, deși are multe probleme, nu vede cu ochiul stâng, iar la dreptul are o miopie foarte mare, învață la o școală pentru copii normali și iubește să joace șah. Pasiunea lui pentru jocul minții l-a făcut pe Dragoș să-i pregătească o surpriză pe care să nu o uite niciodată: l-a dus să joace șah cu Principesa Margareta și Principele Radu.

Pe lângă povestea de viață impresionantă, familia Furdui a avut nevoie de echipa Visuri la cheie pentru a reuși să trăiască în condiții decente. Apartamentul vechi în care locuiește Raul avea multe probleme: un balcon șubred, care stătea să cadă, o baie neîncălzită predispusă la mucegai și o instalație electrică îmbătrânită, iar pentru băiat este important să locuiască într-un mediu sigur și călduros.

Cum a decurs renovarea

Arhitecții au avut mult de lucru în casa familiei Furdui. Pe lângă neregulile și uzura apartamentului vechi, Cristina, Laura și Omid au fost nevoiți să regândească tot spațiul astfel încât să fie util pentru cele trei generații: Raul, părinții și bunica.

Laura a creat din dormitorul băiatului un adevărat univers cu elementele gândite special să-i inspire frumusețe, bucurie, speranță și mult confort. Pentru prima data, părinții lui Raul au un dormitor matrimonial și tata nu mai este nevoit să doarmă înghesuit pe o canapea uzată din living.

Cristina s-a gândit să-i creeze și bunicii un spațiu în care să se regăsească și a ținut nepărat să-i lase în cameră o particică din sufletul ei, prin icoana pictată chiar de ea.
Când trecem pragul în sufragerie este de parcă am intra direct în natură. Omid a creat un spațiu cald, cu un tapet tropical și culori care reprezință viața, iar bucătăria are acum ferestre mari și luminoase.

Lider de audiență

Emisiunea Visuri la cheie a fost lider de audiență pe toate categoriile de public și a înregistrat 9.9 puncte de rating și 26.7% share pe segmentul publicului comercial, format din persoane cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, din mediul urban, față de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 6.2 puncte de rating și 16.5% share.

Pe întreaga durată de difuzare, la nivel național, peste 1.6 milioane de telespectatori au urmărit emisiunea, iar în minutul de maximă audiență, de la 21:17, emisiunea Visuri la cheie a adus în faţa televizoarelor peste 1.9 milioane de români.

Abandonată de mamă și crescută de bunicul de 80 de ani. Poveste tulburătoare la „Visuri la Cheie”
Suferința cumplită a unor copii care și-au pierdut mama din cauza cancerului: „Mă simt abandonat”
FULLSCREEN
S-a născut fără nas, iar toată viața a fost pentru el o luptă. Casa primită de la „Visuri la Cheie”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO