PREMIILE GOPO 2015. "Closer to the Moon", de Nae Caranfil, desemnat cel mai bun film

Ultima actualizare: 02-04-2015 07:06

Cea mai importanta gala a cinemotografiei romanesti, Premiile Gopo, a avut loc la Teatrul National din Bucuresti.

Florin Piersic Jr a obtinut premiul pentru cel mai bun actor in rol principal, in timp ce Ofelia Popii a fost desemnata cea mai buna actrita, tot in rol principal.

Ambii au avut roluri in filmul Q.E.D, care detine record absolut, cu 17 nominalizari, iar pelicula "Closer to the moon" are, pentru prima data in istoria premiilor, actori straini nominalizati.

Regizorul Nae Caranfil a fost desemnat castigator la categoria cel mai bun scenariu pentru filmul Closer to the moon"

Filmul Q.E.D., regizat de Andrei Gruzsniczki a stabilit un record in istoria premiilor Gopo: a fost nominalizat la 17 din 20 de categorii. Actiunea are loc in Romania comunista, iar in centrul atentiei sta un matematician, care decide sa publice o lucrare intr-o revista americana. Serviciile secrete au si ele un rol decisiv. Florin Piersic Junior a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor pentru rolul din QED, alaturi de Ofelia Popii, nominalizata la cea mai buna actrita.

"Closer to the moon", in regia lui Nae Caranfil, a avut 12 nominalizari. Spune povestea unui jaf spectaculos asupra unei furgonete a Bancii Nationale. Mark Strong si Henry Lloyd au fost nominalizati pentru cel mai bun actor, iar Vera Farmiga - cea mai buna actrita. Acestia sunt primii actori straini nominalizati vreodata la premiile Gopo.

Cea de-a 3-a productie nominalizata la categoria cel mai bun film este documentarul "Al doilea joc", in regia lui Corneliu Porumboiu. Alaturi de tatal sau, fostul arbitru, Adrian Porumboiu, regizorul comenteaza un meci istoric dintre Steaua si Dinamo.

Premiile Gopo sunt la cea de-a 9-a editie si stabilesc varfurile filmelor romanesti din anul care s-a incheiat.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO