Premiera mondiala la Opera din Galati. Un regizor italian a obtinut bani europeni pentru a pune in scena piesa Regele Cerb

Ultima actualizare: 26-10-2016 07:18

Teatrul Muzical si Universitatea Dunarea de Jos, alaturi de parteneri din Franta si Italia, au reusit sa obtina o finantare de 200.000 de euro pentru a pune in scena un spectacol de exceptie.

Un colectiv international de artisti a lucrat pentru a da viata operei Regele Cerb, dupa o nuvela scrisa de Carlo Gozzi, in 1762.

Prima reprezentatie are loc duminica, 23 octombrie.

Dupa doi ani de munca asidua, regizorul italian Paolo Bosisio a terminat de scris scenariul spectacolului inspirat de nuvela lui Carlo Gozzi. A cautat apoi o finantare europeana, astfel incat spectacolul sa ajunga pe scena teatrului din Galati.

Paolo Bosisio, regizorul spectacolului: "Prezentam in premiera mondiala publicului roman aceasta opera, cu care vom merge apoi in Italia si in Franta, in turneu."

Prof. Doru Nita, directorul Teatrului Muzical "Nae Leonard", Galati: "Este o premiera realizata cu bani europeni, in cadrul unui program numit "Europa creativa", avem o finantare de doua sute de mii de euro".

La proiect au participat artisti din toate colturile lumii, inclusiv din Coreea.

Adrian Ionescu, tenor: "Este primul meu rol de travesti. Am intrat barbat in opera si vreau sa ies femeie. Daca nu va supara, sper sa am un succes demential. Va astept."

Florentina Soare, metosoprana: "Veti avea parte de o opera foarte frumoasa, cu un subiect aparte. S-a lucrat intens, intr-un ambient foarte placut, cu oameni foarte dragi si foarte talentati."

Spectacolul, care este si supratitrat in limba romana, are premiera mondiala duminica, 23 octombrie, pe scena Teatrului Muzical Nae Leonard din Galati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO