O nunta de basm, un mariaj esuat. Povestea printului Charles si a Dianei

×
Codul embed a fost copiat

O nunta ca-n povesti, urmata de un sarut aplaudat de sute de mii de oameni, nu garanteaza un mariaj fericit. Dovada este casatoria parintilor lui William, Printul Charles si Diana, care au divortat dupa 15 ani petrecuti mai mult separat decat impreuna.

Relatia s-a racit la numai 5 ani de la casatorie, fiecare refugiindu-se in bratele altcuiva. Au urmat dezvaluiri scandaloase, acuzatii publice si un sir lung de dovezi de infidelitate, sfarsite printr-un divort extrem de mediatizat.

Charles si Diana s-au cunoscut in 1977, pe cand Printul de Wales se intalnea cu sora mai mare a Dianei, Lady Sarah Spencer. Un burlac extrem de vanat si, in acelasi timp, presat sa se casatoreasca, Charles s-a aratat interesat de tanara timida abia trei ani mai tarziu, in vara anului 1980. Relatia a evoluat destul de rapid, iar printul a curtat-o pana in februarie 1981, cand i-a cerut mana. Diana avea 19 ani si parea complet fermecata de atentia pe care i-o acorda toata lumea. Pe 24 februarie 1981, Diana a primit un inel cu un safir albastru si mai multe diamante, acelasi oferit 30 de ani mai tarziu lui Kate Middleton.

Diana Spencer a devenit Printesa de Wales la numai 20 de ani. "Nunta de basm", cum a fost numita de presa, a avut loc in Catedrala Saint Paul pe 29 iulie 1981, fiind urmarita de 750 de milioane de telespectatori. Mireasa a purtat o rochie de 9.000 de lire, cu o trena lunga de peste 8 metri si o diadema batuta cu nestemate. La altar, Diana a inversat din greseala ordinea prenumelor lui Charles, ceea ce l-a facut sa exclame amuzat: "Diana, tocmai te-ai casatorit cu tatal meu".

Tanara printesa nu a jurat insa ca "se va supune" sotului, lucru care a provocat stupoare la acea vreme. In schimb, Charles a uitat... sa-si sarute mireasa in biserica.

Citește și
Kate Middleton
Kate si printul ar fi semnat un acord prenuptial. Vezi la cine raman copiii
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

La doar cateva luni dupa nunta, cuplul a anuntat ca asteapta venirea pe lume a primului copil, Printul William, care s-a nascut pe 21 iunie 1982.

La doi ani dupa, in septembrie 1984, a venit pe lume si Harry. Cea de-a doua sarcina i-a apropiat extrem de mult, cei doi fiind mai indragostiti ca niciodata, avea sa marturiseasca peste ani, Printesa de Wales.

Cu toate acestea, casnicia incepuse deja sa se destrame spre sfarsitul anilor '80 si fiecare il invinuia pe celalalt de esecul relatiei. Diana si Charles s-au indepartat atat de tare, incat aparitiile lor in public erau extrem de stinghere. Nu aveau ce sa-si spuna, erau jenati si reci, au remarcat imediat jurnalistii.

Charles s-a refugiat in bratele Camillei Parker-Bowles, o fosta iubita din tinerete care se casatorise intre timp. Diana a poreclit-o "rotweillerul" si a considerat-o intotdeauna vinovata pentru esecul mariajului sau. Cu toate acestea, in cadrul aceluiasi interviu, Printesa de Wales a recunoscut ca si ea a avut o relatie cu instructorul ei de calarie, James Hewitt.

Cuplul s-a despartit oficial in decembrie 1992, fara ca asta sa opreasca sirul dezvaluirilor senzationale. Publicul a aflat pe rand de tentativele de suicid ale Printesei de Wales, de suferinta provocata de bulimie si anorexie, dar si de legatura cu un anume James Gilbey, care o alinta "Squidgy", adica "pufoasa". Diana i se plangea acestuia ca nu mai suporta viata alaturi de Charles, pe care o compara cu o adevarata tortura.

Inregistrarile au fost urmate imediat de convorbirile dintre Charles si Camilla, pline de detalii picante.

La sfarsitul anului 1995, Regina Elisabeta a II-a i-a sfatuit sa divorteze "cat mai rapid", iar cei doi s-au conformat. Divortul a fost finalizat in august 1996. Diana a primit 17 milioane de lire sterline, insa a pierdut titlul de Alteta Regala. I-a pastrat o amintire deloc magulitoare sotului ei, despre care a crezut intotdeauna ca nu are stofa de suveran.

De acceasi parere par sa fie 65% dintre supusii britanici , care au decarat anul trecut ca Printul William ar trebui sa urce pe tron dupa bunica sa.

Printesa Diana si-a pierdut viata intr-un stupid accident de masina in august 1997, in centrul Parisului. Era alaturi de iubitul ei, Dodi Al Fayed si incerca sa scape de paparazzi. Vestea ca Printesa Inimilor s-a stins i-a indoliat pe britanici. Au lasat in fata palatelor regale peste doua milioane de buchete de flori si au donat 133 de milioane de dolari fundatiilor caritabile patronate de Diana. Un milion de oameni au condus-o pe ultimul drum. Familia regala a fost atunci aspru criticata ca nu a impartasit durerea poporului britanic.

Printul Charles si-a refacut viata alaturi de Camilla, probabil singura lui iubire adevarata, cu care s-a logodit in 2005. Camilla a primit inelul de logodna care i-a apartinut bunicii lui Charles, iar casatoria a avut loc in acelasi an.


 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Kate vs Lady Di. Cum judeca problema virginitatii Casa Regala
Kate vs Lady Di. Cum judeca problema virginitatii Casa Regala

Pe vremuri o mare chestiune la Curtea Regala, intrebarea daca o viitoare printesa mai este sau nu virgina a ramas acum in trecut. Virginitatea miresei regale nu mai constituie o piatra de capatai. Nu a fost insa la fel acum 30 de ani.

Kate si printul ar fi semnat un acord prenuptial. Vezi la cine raman copiii
Kate si printul ar fi semnat un acord prenuptial. Vezi la cine raman copiii

Doar o zi ne mai desparte de cea mai asteptata nunta a deceniului, cea a Printului William cu Kate Middleton. Mirii si-au petrecut seara la Westminster Abbey, unde au repetat ceremonia de schimbare a juramintelor.

Kate Middleton a modificat inelul cu safire al Printesei Diana
Kate Middleton a modificat inelul cu safire al Printesei Diana

Slabuta si cu degete subtiri, Kate Middleton avea o problema majora cu celebrul inel cu piatra albastra, asa ca mostenirea de la mama Printului William a ajuns pe mana bijutierilor.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.