Moș Crăciun din ciocolată cu mască, ideea de succes a unui cofetar în vremea coronavirusului

Ultima actualizare: 21-11-2020 17:04
mos craciun cu masca de ciocolata
Facebook

Un cofetar a avut o idee în pas cu vremurile și a creat figurine de ciocolată, cu totul și cu totul speciale: Moș Crăciun cu mască, pentru a se feri de coronavirus.

Cofetarul realizează figurinele pentru Sărbătorile de Crăciun, care vor fi complet diferite anul acesta în mai toată lumea, în micul său laborator din spatele casei părintești situată în localitatea Lajosmizse, la 70 de kilometri de Budapesta.

Ideea lui s-a dovedit un succes, pentru că o dată ce și-a postat online creația, numărul comenzilor au crescut foarte mult și abia mai face față, arată Agerpres.

Cofetarul spune că a vrut să facă o glumă atunci când i-a pus lui Moș Crăciun o mască, peste barba albă, pentru ca oamenii să mai scape de tensiune.

„Cred că în momentul în care va sosi, Moş Crăciun va trebui să poarte mască căci Moşul trebuie să fie un exemplu pentru oameni'', a spus Laszlo Rimoczi.

Pentru a ţine pasul cu comenzile, a trebuit să simplifice designul, iar acum produce circa 100 de Moş Crăciuni pe zi, folosind ciocolată italiană fără gluten. Căciula Moşului o pictează în roşu, iar măştile le confecţionează din fâşii minuscule de marţipan alb, adăugând panglici din glazură.

Laszlo Rimoczi a fost nevoit să schimbe şi designul figurinelor Moş Crăciun de dimensiuni mai mari, care iniţial fuseseră confecţionate fără măşti.

„Erau deja împachetate, dar a trebuit să le despachetăm şi să le punem măşti căci acum clienţii noştri vor numai Moş Crăciuni cu măşti'', a spus el.

Cum afacerea cofetarului a avut de suferit în timpul pandemiei, deși acum îi merge mai bine, cofetarul nu crede ca succesul să fie de durată, așa că așteaptă ca lucrurile să se așeze pe făgașul lor normal.

„Sunt sigur că anul viitor voi vinde doar o mică parte dintre ei, căci Moş Crăciunii nu vor mai trebui să poarte mască'' a mai spus el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO