Doi dintre cei mai iubiti actori britanici, Colin Firth si Jude Law , sunt vedetele filmului “Genius”, una dintre cele 18 pelicule care isi disputa premiul cel mare al Festivalului de la Berlin.

Sarmanti ca intotdeauna, Colin Firth si Jude Law au monopolizat atentia fotografilor si jurnalistilor , pe covorul rosu. Cei doi actori , secondati de Laura Linney, aduc pe ecrane povestea lui Max Perkins, unul dintre cei mai faimosi editori americani, si a relatiei sale tumultuoase cu scriitorul Thomas Wolfe, celebru pentru spiritul sau rebel. Filmul este pelicula de debut a regizorului Michael Grandage si a prilejuit prima colaborare dintre Colin Firth si Jude Law.

Jude Law: “Cred ca eram ultima persoana din Anglia care nu-l cunostea si nu jucase vreodata cu Colin...si asta chiar daca mereu i-am apreciat rolurile. A fost o placere sa il cunosc, este minunat si ne-am distrat mult in timpul productiei acestui film.."

La conferinta de presa, Jude Law a fost intrebat cat de mult a suferit ca sa deprinda accentul specific american al personajelor.

"Familia Laurei Linney este din zona din care provenea si Tom asa ca aveam un profesor de dialecte si pe Laura, o pereche suplimentara de urechi, care imi amintea de sunetul anumitor vocale si al sfarsitului unor cuvinte.. "

Colegul sau Colin Firth a raspuns cu umor la intrebarea unei jurnaliste care i-a descris personajul drept.... "un tip retinut, care poarta costum": “Asta e costumul, il imbrac si gata.. Daca cineva vrea sa port un costum de baie barbatesc, daca cineva vrea sa ma "elibereze" de constrangeri...sunt gata sa ma "dezlantui"...

O alta premiera mult asteptata a fost Chi-Raq- un film al regizorului Spike Lee, prezentat in afara competitiei. Este o poveste care aduce in prim -plan violenta din cartierele din Chicago si ii are in distributie pe John Cusack si Nick Cannon.