Festivalul de Film de la Berlin incepe in acasta seara cu proiectia de gala a celui mai nou film al fratilor Cohen.

Comedia "Ave, Cezar" cu George Clooney si Scarlett Johansson, este o oda plina de nostalgie adusa epocii de aur a Hollywood-ului. Pe langa fastul si stralucirea obisnuite, evenimentul din acest an are si o latura sociala, dedicata problemei migrantilor. Organizatorii au invitat refugiati care sa ia parte la vizionari sau la stagii cu echipa festivalului.

18 productii, dintre care doua filme de debut, isi vor disputa mult ravnitul Urs de Aur, in primul mare festival cinematografic al anului. Meryl Streep este presedinta juriului, din care fac parte.. 4 femei si 3 barbati. In plina controversa referitoare la lipsa de diversitate a nominalizarilor de la premiile Oscar, actrita a tinut sa clarifice lucrurile de la bun inceput..

Meryl Streep, presedinta juriului: "Sunt foarte atasata principiilor egalitatii si includerii oamenilor de ambe sexe si de toate rasele, din toate grupurile etnice si religiile"

Si a declarat ca se bucura din plin de intreaga experienta.

Meryl Streep: "E grozav sa fii sefa!"

Primele vedete au ajuns deja la Berlin. George Clooney, Josh Brolin si Tilda Swinton au vorbit cu jurnalistii despre noul lor film "Ave, Cezar" a carui proiectie de gala are loc in aceasta seara.

 Castigatorul premiului cel mare, Ursul de Aur, va fi anuntat la gala care incheie festivalul, pe 20 februarie.