Filmul lui Corneliu Porumboiu, "Comoara", a fost premiat la Cannes. De ce are "Firicel" un an excelent

23-05-2015 21:24


Prezentat joi in premiera, noul film al regizorului roman a castigat premiul din sectiunea “Un certain regard”

Cinematografia romaneasca se intoarce in luminile rampei de la Cannes, gratie lui Corneliu Porumboiu. Regizorul roman a fost premiat cu trofeul "Un certain talent" pentru "Comoara". Juriul de la aceasta sectiune a competitiei, prezidat de marea actrita Isabela Rossellini a ales filmul romanesc pentru "puterea magistrala cu care foloseste umorul pentru a ne arata profunzimea si complexitatea vietii". 

La 40 de ani, regizorul Corneliu Porumboiu este deja la al doilea trofeu in cadrul sectiunii "Un certain regard", In 2009, a primit premiul juriului pentru filmul "Politist, adjectiv". "Vreau sa impart acest premiu cu actorii mei. Este al meu si al vostru in egala masura!", a spus regizorul, dupa ce a primit distinctia.

"Comoara" este o comedie care spune povestea a doi vecini plecati in cautarea unei comori. In rolurile principale sunt actorii Cuzin Toma si Adrian Purcarescu. Pentru Cuzin Toma 2015 este cu siguranta un an excelent. Tot el joaca si in "Aferim!", premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de film de la Berlin. In "Comoara" il are alaturi chiar pe fiul sau, Nicodim.

Putini stiu, insa, ca cel cunoscut si pentru rolul lui "Firicel" in serialul "Las Fierbinti a avut o viata grea inainte de a ajunge pe covorul rosu. A fost, pe rand, miner, bucatar si electrician. Pelicula regizata de Corneliu Porumboiu a fost aleasa de juriu din cele 19 selectate la sectiunea "Un certain regard".

Alaturi de Corneliu Porumboiu, pe scena s-a aflat si presedintele juriului, actrita Isabella Rossellini. "Experienta de a vedea 19 filme din tari atat de diferite este memorabila. este ca si cum ai zbura deasupra planetei si i-ai vedea toti locuitorii, cu emotiile lor" Filmul "Comoara" va intra in cinematografele din Romania din 29 mai.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO