Filmul horror "Jurnal din Cernobil", acuzat ca ironizeaza cel mai mare dezastru nuclear din Europa
"Jurnalul din Cernobil", unul dintre cele mai mari filme de groaza care vor aparea in 2012, este contestat de multi oameni care il considera jignitor la adresa victimelor exploziei reactorului nuclear de la Chernobil, in 1986.
Oren Peli, recunoscut pentru filmul "Activitate Paranormala", isi apara pelicula si spune ca acest film "este un horror care nu a avut niciodata in intentie sa jigneasca pe cineva."
"Sa vad cum tinerii merg in vacanta la Chernobil, asa cum ar merge la Disney World, m-a socat profund. Oricine ar merge la Chernobil ar trebui sa aiba respectul pe care l-ar avea si daca ar calca si la Auschwitz", spune Yago Alayza, un designer grafic din Florida, care a initiat una dintre petitiile pivind filmul lui Oren Peli: "Ei transforma o situatie de groaza intr-o gluma. Sunt realmente indiferenti la tragedia din acel loc."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Filmul "Chernobyl Diaries" are loc in orasul fantoma Prypiat, in care odinioara locuiau muncitorii de la centrala nucleara Cernobil.
Orasul a fost abandonat in 1986 dupa ce un reactor a explodat, in prezent Ucraina, rusia si Belarus inca avand probleme din cauza radiatiilor emise in urma cu 26 de ani.
Actiunea filmului se concentreaza in jurul unui grup de tineri care ignora orice avertismente si merg in orasul Prypiat, oras in care se trezesc blocati si alaturi de o companie neplacuta.
VIDEO TRAILER "CHERNOBYL DIARIES"
Odata ce numarul celor din grup incepe sa se "subtieze", acestia incearca sa scape din oras si de atacatorii care, cred ei, nu ar fi fiinte vii.
"Este lipsit de sensibilitate fata de miile de oameni care au avut de suferit. Sunt oameni care inca incearca sa treaca peste ce s-a intamplat atunci", a declarat Robert Schuettpelz, directorul executiv al grupului de sustinere pentru supravietuitorii de la Chernobil.
"E un film fictiv. Nu sustinem ca ar fi un documentar. Mi s-a placut un loc trist, fascinant si infricosator in acelasi timp si am zis ca ar fi un decor bun pentru un film horror. Nu am vrut sa jignim pe nimeni. Faptul ca acest film s-a facut cunoscut si in acest fel nu a fost un scop pentru mine", a mai declarat directorul filmului, Oren Peli.