Dior marcheaza 70 de ani de existenta printr-o expozitie care se intinde pe 3 mii de metri patrati, intr-un muzeu din Paris

Ultima actualizare: 10-07-2017 07:49

Casa de moda Dior implineste anul acesta sapte decenii de existenta.


Pentru a marca momentul, a realizat o selectie a unora dintre cele mai frumoase tinute croite in atelierele sale de-a lungul timpului.

Creatiile sunt expuse intr-un muzeu din Paris.

Expozitia se intinde pe aproape trei mii de metri patrati si este un adevarat paradis pentru iubitorii de moda. Mai ales ca Dior nu a mai expus la Paris de aproape trei decenii.

Olivier Gabet, curatorul expozitiei: "30 de ani mi se pare o perioada foarte lunga tinand cont ca vorbim de unul dintre cei mai importanti creatori ai secolului XX."

Tinutele au fost organizate in functie de sezon. Cele din colectiile primavara-vara au fost aduse laolalta intr-o sala care te trimite cu gandul la o gradina racoroasa. Pe un perete a fost asezata, la loc de cinste, o creatie a marelui pictor impresionist Claude Monet.

Olivier Gabet, curatorul expozitiei: "El insusi (n.r. Christian Dior) s-a purtat cateodata ca un pictor impresionist. In loc sa stea inchis in atelierul lui din Paris ca sa-si creeze colectiile, a mers la tara, la Milly-la-Foret by Fontainbleau, unde avea o casa. Isi desena creatiile in gradina, printre flori."

Expozitia include cateva tinute croite de insusi Dior.

Joelle Diderich, expert moda: "Trebuie sa ne amintim ca in 1947 femeile abia iesisera din razboi, textilele erau inca rationalizate. Cand el a prezentat pentru prima data tinutele cu fuste ample, la care intrau metri intregi de material, a dat nastere unui adevarat scandal, intrucat oamenii se gandeau ca face risipa."

Intr-o alta aripa a muzeului, tinutele haute-couture au fost asezate cronologic - de la designer-ul fondator, la cei sase directori creativi care i-au calcat pe urme.

Expozitia isi inchide portile pe sapte ianuarie, anul viitor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO