Legendarul compozitor Ennio Morricone îl atacă dur pe Tarantino: ”Este un cretin”

11-11-2018 16:30


Quentin Tarantino

Legendarul compozitor italian Ennio Morricone, câștigător al unui premiu Oscar pentru muzica din filmul ”Cei 8 odioși”, l-a numit pe regizorul Quentin Tarantino un ”cretin” și a spus că filmele lui sunt ”gunoaie”.

Potrivit Variety, Morricone l-a criticat pe Tarantino într-un interviu care va fi publicat în luna decembrie în ediția germană a revistei Playboy.

El s-a arătat nemulțumit de prestația regizorului din 2 motive: pentru că are un stil haotic de a lucra și pentru că este lipsit de originalitate.

”El nu este un regizor”, a spus veteranul muzician.

Tarantino ”este absolut haotic. Vorbește fără să gândească și face totul în ultima clipă. Nu are nicio idee (despre ce se întâmplă, n.red.).Brusc, te sună și vrea o coloană sonoră completă în doar câteva zile. Așa ceva nu este posibil. Mă înfuriază rău. Nu am de gând să mai fac parte din asta. Și i-am spus asta ultima dată”, a declarat Morricone.

Compozitorul italian - a cărui muncă a fost premiată și apreciată în peste 500 de filme, pintre care și ”Pentru un pumn de dolari” al lui Sergio Leone și ”Cinema paradiso” al lui Giuseppe Tornatore - spune că Tarantino nu are ce să caute în liga mare a cinematografiei.

Omul este un cretin. El doar fură de la alții și le pune pe toate la un loc. Nu are nimic original. Asta nu-l face un mare regizor. Este un nimic în comparație cu cei mari de la Hollywood, John Huston, Alfred Hitchcock sau Billy Wilder. Aceștia aveau clasă. Tarantino pur și simplu reîncălzește ciorba” - a mai spus muzicianul italian.

Morricone, care a împlinit 90 de ani de curând, nu a iertat nici SUA și nici premiile Oscar în acest interviu, care va fi publicat în totalitate în decembrie.

Sursa: Variety

VIDEO PROTVPLUS.RO