Chef Foa a gatit pentru o familie din Mehedinti. Cum s-au descurcat mamaia Iana si celebrul bucatar la pomana porcului
Chef Foa de la Masterchef intra de joi in pielea omului simplu, de la tara, care se pregateste de sarbatori. Pana la Craciun, ne va prezenta mai multe retete traditionale, vechi de sute de ani, pe care isi va lasa amprenta, ca orice bucatar iscusit.
La Isverna, in Mehedinti, Chef Foa a inceput cu sacrificarea porcului, dupa datina. Le-a dat o mana de ajutor tinerilor comunei, muncitori in Spania sau Italia, veniti acasa de Craciun. In zona inca se incinge fierul, in cautarea celui mai bun sorici. Sau se inchina si tamaiaza godacul trimis pe lumea cealalta, inainte de a imparti carnea pentru sarmale, carnati si jumari.
Mamaia Iana are patru copii, cinci nepoti si o gospodarie de condus. Chef Foa a intuit ca femeia este un izvor nesecat de intelepciune si informatii.
In timp ce barbatii casei l-au pregatit pe Costache de ultimul drum, Chef Foa a mai dat o tura pe langa vatra, sa se incalzeasca. A fost inspirat: din carnea altui godac, mamaia Iana pusese deja la foc o varza cu pomana porcului.
Si pentru ca i-a promis lui Relu ca va face carnati chorizo... a la Isverna, Chef Foa s-a apucat de treaba.
Carnatii au fost atarnati apetisant peste un fum generos de lemn de cires. Cu sau fara sort de Masterchef, mamaia Iana a facut echipa buna cu Chef Foa. Copiii si nepotii pot confirma.
Sursa: Pro TV
Etichete: mehedinti, protv, masterchef, chef foa, pomana porcului,
Dată publicare:
18-12-2014 19:04