CANNES 2016. Masurile extraordinare de securitate pentru cel mai mare festival european de film: "Sunt lunetisti pe acoperis"

Ultima actualizare: 14-05-2016 07:20

Mai sunt cateva ore pana la deschiderea oficiala a festivalului de la Cannes, cu doua filme romanesti in competitie pentru marele trofeu Palme d'Or.

La aceasta editie, cea mai mare provocare pentru organizatori este siguranta participantilor, iar masurile de securitate sunt mai intense decat in anii precedenti. Franta inca se afla sub stare de urgenta dupa atacurile teroriste din noiembrie de anul trecut.

Aproximativ 200.000 de persoane sunt asteptate sa viziteze orasul in perioada festivalului de film, iar nivelul de securitate este unul ridicat. Desi oficialii asigura ca nu ar trebui sa existe temeri, chiar cu o zi inaintea evenimentului, autoritatile au pus in scena simularea unui atentat si au evacuat intreaga cladire. In plus, luna trecuta politia a participat la un alt exercitiu ce presupunea interventia in cazul unui atac armat la Palatul Festivalurilor.

Vizitator: "Sunt lunetisti pe acoperis, exista camere video care impanzesc tot orasul, cu siguranta serviciile secrete isi fac treaba."

Anul acesta, spera la un trofeu inclusiv actori si regizori din Orientul Mijlociu. Liban, Egipt sau Iran sunt cateva dintre tarile cu filme in competitie.

Thierry Fremaux, directorul festivalului de la Cannes: "Face parte din ADN-ul festivalului. Cannes prezinta filme foarte bune, dar si pelicule de autor din tari indepartate, necunoscute sau tari foarte mici."

Directorul festivalului ii asigura pe invitati ca totul se va derula conform programului.

Thierry Fremaux, directorul festivalului de la Cannes: "Festivalul va fi ca intotdeauna, se va desfasura ca pana acum. Totul va fi bine."

In cadrul Festivalului de la Cannes - care incepe astazi si se incheie in 22 mai - au fost selectionate 21 de filme. Tara noastra este prezenta in competitie cu 5 productii, printre care si "Bacalaureat" - cea mai recenta pelicula regizata de Cristian Mungiu. Filmul va avea premiera in Romania simultan cu cea mondiala, din cadrul Festivalului de la Cannes, in 19 mai.

Citeste și...
Parteneri