CANNES 2015. Filmul "Comoara", regizat de Corneliu Porumboiu, a avut premiera mondiala la sectiunea "Un Certain Regard"

21-05-2015 07:44


A fost o zi cu emotii pentru romani la Festivalul de film de la Cannes. Filmul "Comoara", regizat de Corneliu Porumboiu, a avut premiera mondiala la sectiunea "Un Certain Regard".

Acesta este cel de-al doilea proiect romanesc cu sanse de castig, alaturi de "Un etaj mai jos", regizat de Radu Muntean. Iar miercuri seara, pe covorul rosu aparatele foto au rasfatat-o indelung pe Madalina Ghenea.

"Comoara", film selectat in competitie la sectiunea "Un Certain Regard", a fost proiectat la Cannesi in premiera pentru specialistii din cinematografie si pentru echipa de productie.

Miercuri seara, Madalina Ghenea s-a aflat intr-o companie selecta pe covorul rosu: Jane Fonda, Michael Kane si Harvey Keitel, dar si frumoasa Rachel Weisz. Romanca are un rol secundar, insa de impact, in pelicula "Tinerete" a italianului Paolo Sorrentino. Filmul este o oda adusa tineretii pierdute. Doi prieteni, un dirijor, interpretat de Michael Cane, si un regizor de film, Harvey Keitel, se regasesc dupa multi ani intr-un spa din Alpii Elvetieni. La un moment, dat, lumea celor doi este tulburata de o scurta, dar extrem de senzuala aparitie a frumoasei Miss Univers, rol interpretat de Ghenea.

Posteriorul Madalinei, ales pentru afisul filmului, a sporit nerabdarea publicului inaintea proiectiei.

Michael Cane, actor: "Pe afis aparem noi, doi tipi batrani, intr-o piscina holbandu-ne la o fata frumoasa dezbracata. Cred ca acest cadru descrie cel mai bine esenta peliculei. Privim la tot ce am pierdum si nu vom mai recupera vreodata. Este foarte trist. Cand privesc afisul, imi vine sa plang."
 

VIDEO PROTVPLUS.RO