Adrian Tăbăcaru lansează opera rock ”Lucifer”, bazată pe poemul lui Mihai Eminescu

Lucifer
Facebook.com

Muzicianul Adrian Tăbăcaru lansează opera rock ”Lucifer”, bazată pe versurile poemului ”Luceafărul” de Mihai Eminescu, într-un show LIVE, pe 15 ianuarie, în Club Control din București.

”Acest proiect se adresează nu doar pasionaţilor de rock, ci tuturor celor care ascultă muzică pentru a-şi încarca sufletul de emoţie, celor pentru care muzica înseamnă mai mult decât un fundal sonor.

Trăiesc cu mentalitatea că publicul trebuie educat şi că datoria unui artist este să exprime ce simte trecând peste limitările impuse de media şi de contextul cultural-artistic în care trăieşte.

Mă bazez în primul rând pe puterea mesajului universal eminescian, mă bazez pe discursul muzical, pe emoţia interpretării şi pe spectacolul artistic care poate fi într-adevăr uimitor având în vedere subiectul atât de generos.” - spunea Adrian Tăbăcaru în 2017, într-un interviu acordat ȘtirileProTv.ro.

Tot atunci, muzicanul preciza că, deşi îi place să îi spună “operă rock”, acest proiect depăşeşte graniţele acestui gen teatral-muzical, fiind mai de grabă ”o fuziune de stiluri ce pornesc de la muzică clasică, operă, rock progresiv, muzică de meditaţie, ajungând la metal extrem atunci când tensiunea emoţională se află în punctul culminant”.

Citește și
Slayer
Concert Slayer la București, în 10 iulie 2019. Ultimul show al trupei în România
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Muzica operei rock ”Lucifer” a fost compusă de Adrian Tăbăcaru, iar conceptul VIDEO a fost gândit de Costin Chioreanu.

De asemenea, traducerea în limba engleză a acestei opere a fost realizată de Dimitrie Cuclin - compozitor, muzicolog, filozof, traducător şi scriitor.

Albumul "Lucifer: A Rock Opera" a fost realizat cu participarea a nu mai puțin de 19 artiști:

Eugen Brudaru - Voce - Hiperion
Maria Hojda - Voce - Cătălina
Răzvan Krivach - Voce - Cătălin
Iustinian Zetea - Bas
Dominic Cristea - Bariton
Laura Mihăilă - Voce
Dragoș Crețu - Voce
Andrei Ionescu - Voce
Andrew Pleavin - Narator
Olimpia Mălai - Îngeri
Raluca Stratulat - Vioară, violă
Andreea Țimiraș - Celo
Adrian Buciu - Flaut
Sebastian Burneci - Trompetă
Constantin Urziceanu - Clarinet
Sergiu Dan Feier - Oboi
Petre Iftimie - Chitară
Andrei Popa - Chitară
Alexei Nichiforof - Chitară Bas

Libret - Ioana Ieronim
Consultant literar - Anișoara Moraru

Concertul de lansare al albumului are loc pe 15 ianuarie 2019, de la ora 20.00, în club Control din București. Mai multe detalii găsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cine este Adrian Tăbăcaru

Adrian Tăbăcaru este un foarte apreciat muzician, toboșar, compozitor și artist multimedia.

Născut în București, Adrian a început să ia lecții de tobe la vârsta de 3 ani, inspirat de pasiunea tatălui său pentru muzică. La vârsta de 6 ani, Adrian a început să susțină primele concerte pe scenă, la diferite festivaluri, împreună cu formația tatălui său.

În 1987 a început cursurile școlii de muzică ”Dinu Lipatti”, unde a învătat să cânte la pian, iar ulterior și-a perfecționat talentul la percuție.

Șase ani mai târziu a înființat trupa TAINE împreună cu Andy Ionescu (chitară și voce). În 1999 a fost admis la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de percuție.

În 2014, Adrian Tăbăcaru a fondat trupa de electro/world/jazz SOUPTRIP împreună cu Tom Brandus, Adrian Buciu, Mandela Gajol, Vlaicu Golcea, Raluca Statulat și Luiza Zan.

Inspirațiile sale muzicale vin din zona muzicii clasice, jazz fusion, muzica electronică și rock-ul progresiv.

În prezent, Adrian Tăbăcaru este un muzician apreciat inclusiv peste hotare, atât ca percuționist cât și ca artist multuimedia, producție video și compozitor.

Detalii găsiți și pe website-ul său oficial: www.adrian-tabacaru.com.

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Încă o trupă anunțată la SoundArt Festival 2019: Planet of Zeus, stoner rock din Grecia
Încă o trupă anunțată la SoundArt Festival 2019: Planet of Zeus, stoner rock din Grecia

Una dintre cele mai bune trupe de stoner rock din Grecia, Planet of Zeus, a confirmat participarea la cea de-a treia ediție SoundArt Festival, care are loc în Quantic Club din București, în perioada 8-10 martie 2019.

Concert Slayer la București, în 10 iulie 2019. Ultimul show al trupei în România
Concert Slayer la București, în 10 iulie 2019. Ultimul show al trupei în România

SLAYER va cânta ultimul show din carieră în România la București, pe 10 iulie 2019 la Arenele Române, în cadrul Metalhead Meeting 2019. 

Adrian Tăbăcaru, prima operă rock inspirată din ”Luceafărul” lui Eminescu: ”Lucifer”
Adrian Tăbăcaru, prima operă rock inspirată din ”Luceafărul” lui Eminescu: ”Lucifer”

Mișcarea pentru underground. Adrian Tăbăcaru este unul dintre cei mai apreciați artiști de pe scena rock românească necomercială (adică din underground), iar acum se află în plin proces de creație a unui proiect muzical original și foarte îndrăzneț.

Adrian Tăbăcaru a lansat piesa
Adrian Tăbăcaru a lansat piesa "A Good Human Being". Colaborare cu o voce deosebită: Maria Hojda, finalistă Vocea României

Unul dintre cei mai apreciați artiști din zona muzicală a underground-ului românesc, Adrian Tăbăcaru, și-a lansat prima piesă din cadrul proiectului său solo, după plecarea din trupa de metal TAINE.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.